Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TES-İŞ’ten açıklama: “Santrallerde anlaşma sağlandı”

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde örgütlü enerji işçilerinin sendikası TES-İŞ Yatağan Şubesi Başkanı ve Türk-İş Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, yazılı bir açıklama yaparak, Yatağan’dan sonra Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri’ndeki üyeleri için de toplu iş sözleşmesinin imzalandığını açıkladı. 

TES-İŞ’ten açıklama: “Santrallerde anlaşma sağlandı”

Açıklama şöyle:
“Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Sanrtrallerinde çalışan yaklaşık 1800 üyemiz adına sürdürdüğümüz 3.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde Yatağan’da çalışan üyelerimiz adına Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş ile 22 Ekim tarihinde sözleşmeyi imzalamıştık..

Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde çalışan üyelerimiz adına YK Enerji ile yaptığımız Toplu Sözleşme görüşmelerinde zaman zaman tıkanmalar olsa da, yer yer stresli ve gerilimli geçse de uzun bir sürecin sonunda ortak bir noktada buluştuk ve 10 Aralık tarihi itibariyle 2 yılı kapsayan Toplu Sözleşmeyi imzaladık.

3.Dönem Toplu Sözleşmenin İş huzuru ve barışı açısından masada bitmesi her iki taraf için de önemliydi. Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi olarak bizim tavrımız her zaman bu yönde olmuştur.

Yeniköy’de ve Kemerköy’de çalışan üyelerimiz Toplu Sözleşmenin son gününe kadar sabırla ve umutla, hiç polemiğe girmeden, bizlere güvenerek verdikleri destekten ötürü son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.

Bizler de üyelerimizden aldığımız güçle bir an bile umudumuzu kaybetmeden sonuç almaya çalıştık. Amacımız her fırsatta söylediğimiz gibi öncelikle kazanılmış haklarımızı korumak, devir öncesi ve devir sonrası farkını tamamen ortadan kaldırmak. Aynı işi yapan üyelerimiz arasında ücret ve sosyal haklar konusunda kıdem ve derece zammı  hariç eşitliği sağlamak. Bu düşünceyle hareket ettiğimiz, devirden sonra bağıtladığımız  Toplu Sözleşmelerin ruhundan anlaşılmaktadır.

Bağıtladığımız Toplu İş Sözleşmesi beklentilerimizi ve taleplerimizi tam anlamıyla karşılamasa da aldığımız  sorumluluğun altından bu dönem de yüzümüzün akıyla çıktığımıza inanıyorum. Ve inanıyorum ki, bizler tüm ayrılıkları bir yana bırakırsak, birliğimizi, beraberliğimizi korursak başaramayacağımız hiç bir şey yoktur.

3.Dönem Toplu İş Sözleşmesinin Türkiye İşçi Sınıfına  ve Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Sanrtrallerinde çalışan Enerji işçisi arkadaşlarımıza kazanımlar getirmesi inancımızla hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

Sözleşme görüşmelerinin masada anlaşmayla bitmesi için en az bizim kadar çaba sarfeden Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş ve YK Enerji patronlarına ve temsilcilerine Enerji işçisi arkadaşlarım ve Sendikam adına teşekkür ediyorum.

Ayrıca bizlere sonuna kadar destek veren, güç veren başta TES-İŞ Sendikası Genel Başkanımız Ersin Akma’ya ve tüm Genel Merkez Yöneticilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Saygılarımla.”


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık