TGB 10.YIL DAYANIŞMA VE KARARLILIK KAHVALTISI MİLAS’TA YAPILDI

A. Coşkun EFENDİOĞLU

TGB 10.YIL DAYANIŞMA VE KARARLILIK KAHVALTISI MİLAS’TA YAPILDI

Türkiye Gençlik Birliği Muğla Şubesi, TGB’nin 10. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Türkiye’nin pek çok ilinde ve ilçesinde olduğu gibi, Milas’ta da bir Dayanışma ve Kararlılık Kahvaltısı düzenledi.

TGB’nin şimdiki genel başkanı Çağdaş Cengiz de bilindiği gibi Milaslı bir gencimiz. Geçmişte, Milas Anadolu Lisesi’nin gecesinde söylediği şiir nedeniyle soruşturma geçirmesiyle Türkiye’nin de gündemine gelen bir gencimiz. Bugün, uzun süredir TGB’nin Genel Başkanı olarak mücadelesini sürdürüyor ve 9 Nisan Cumartesi sabahı Kıbrıs Pastanesi’nin Cumhuriyet Caddesi’ndeki binasında yapılan Dayanışma ve Kararlılık Kahvaltısı’nın da konuşmacı katılımcısıydı.

Yaklaşık 100 kadar her yaştan Milaslının katıldığı coşkulu toplantıda, hep birlikte yapılan kahvaltı, Çağdaş Cengiz’in kahvaltı salonuna gelerek, zaten hep tanıdığı olan kardeşleri, abileri, teyzeleri ve amcalarıyla tek tek ve içten selamlaşması sonrasında, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Daha sonra TGB’nin 10 yıllık mücadelesini özetleyen 10.Yıl Videosu izlendi ve ilk konuşmayı ADD Milas Şube Başkanı Ali Ayaz yaptı.

Ayaz konuşmasında gerici-bölücü yeni anayasa zehirini Kabul etmeyeceklerini belirterek başladı. AKP iktidarının gaflet ve hıyanet içinde değil, emperyalistlerle bilinçli bir işbirliği içinde ülkemizi bölge halklarıyla karşı karşıya getirmekte olduğunu belirten Ali Ayaz, ADD Milas Şubesi olarak çılgın gençler TGB’nin mücadelesinin yanında olduklarını belirtti.

Daha sonra bir konuşma yapan Eğitim-İş Milas Temsilcisi öğretmen Şahin Bilgi, “Atatürk’ün öğretmenleri olarak buradayız. Bugün burada Milaslı öğrencimiz, şimdinin TGB Genel Başkanı Çağdaş’la birlikte olmak bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi. “Bizim sendikamız şu bu amblemin peşinde değil, dar anlayışlarla hareket etmiyoruz; bizim sendikamız Atatürk’ün öğretmeni olan bütün öğretmenlerimizin örgütüdür” dedi.

Daha sonra konuşan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de, TGB olarak mücadele ederken, “değişen bir şey olmayacak” şeklindeki yılgınlık aşılayan yaklaşımlara karşı, gençliğin ateşiyle ve hiç bir kişisel hesap gütmeden mücadele ettiklerini, tohum nasıl, bir gün mutlaka patlayacak ve filiz verecekse, hakikatin de mutlaka karanlık sis perdelerini yıkarak ortaya çıkacağına inanarak hareket ettiklerine vurgu yaparak, TGB’nin 10 yıllık mücadele sürecindeki başarılarından örnekler verdi. Toplumdaki hareketliliğin de bir dalgalanma şeklinde, bazen zirvelere çıkarak, bazen de gerileyip bekleyerek sonra yeniden yükseldiğini, 10 yıllık süreçteki örnekleriyle aktaran Cengiz, hepsinden dersler çıkartarak ilerlediklerini, ve kitlelerin kendiliğinden mücadelelerinin mutlaka bir örgütlülük altında iktidar hedefine ulaşabileceğini, bu deneyimlerinden çıkardıklarını belirtti.

Çağdaş Cengiz, konuşmasını, “çocuklara tecavüz eden zihniyetten kurtulmak artık en temel hedefimizdir” dedikten sonra, TGB’nin 10. Kuruluş yıldönümünde, bu yıl 19 Mayıs’ı temel aldıklarını ve 19 Mayıs’ta İstanbul Şişli’deki Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı öncesi başlatacağı mücadelenin karargahı olarak nitelenen evinde toplanarak, buradan Dolmabahçe’ye, Atatürk’ün ‘geldikleri gibi gidecekler’ diyerek parmağıyla işaret ettiği bölgeye, 1968’de gençlerin ABD filosu askerlerini denize döktükleri yere yürüyeceklerini ve AKP iktidarının pisliklerini buradan denize atacaklarını ve sonrasında da aynı gece Maçka’da yapacakları gecede ünlü Timur Selçuk, Feridun Düzağaç, Kurtalan Ekspres gibi sanatçıların da katılacağı bir gece yapacaklarını belirterek, “19 Mayıs’taki bu eylem ve kutlamamıza Milas’tan 2-3 otobüsle, Muğla’dan 8-10 otobüsle katılımınızı bekliyorum” diyerek bitirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık