Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ…

​​​​​​​MİLAS İÇİN SADECE 100 KURA ÇEKİLDİ!

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ…
  • 30 January 2023, Monday 16:01

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Sosyal Konut Projesi çerçevesinde Muğla'da iki gün süren 2 bin 600 konutun kura çekimi sona erdi. Kurada adı çıkan bir çok kişi sevinçten gözyaşlarına hakim olamazken, ismi çıkmayanlar üzüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ ortaklığıyla yürütülen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi çerçevesinde Milas, Bodrum, Menteşe, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Yatağan ve Seydikemer’de yapılacak olan 2600 konutun kura çekimi Menteşe Spor Salonu'nda yapıldı.

HANİ 500 KONUTTU?

Bilindiği gibi bu 2600 konuttan 500 tanesinin Milas’ta olduğu açıklanmıştı. Ancak açıklanan isimlere göre, bu sayı tutmuyor. Çünkü Pazar günü Milas için 100 konutun çekilişi yapıldı. 100 Sosyal Konut Projesi çekilişinde şehit, engelli, emekli, genç ve diğer kategorilerinde 4 bin 540 başvuru arasında 100 asil hak sahibi kura ile belirlenirken, 5 yedek hak sahibinin çekilişi yapıldı.

Milas’ta 2019’da da 100 konutluk bir TOKİ projesinin kuraları çekilmiş, ancak temeli bile hala atılmamıştı. Bu 100 konutun da açıklanan 500 konutun içinde olup olmadığı ile ilgili bir cevap alınamazken, 500 rakamı açıklanmasına karşın neden 100 konut için çekiliş yapıldığı da anlaşılamadı. Zaten bu konuyla ilgili olarak kimi aradıysak, bilgisi olmadığını söylüyor. Böyle açık olmayan bir durumla da karşı karşıyayız.

Ayrıca Cumartesi ve Pazar günleri Menteşe’de yapılan kura çekimine de, sosyal medyadan yapılan paylaşımlara göre,  protokol olarak kimsenin katılmadığı, Çevre, Şehircilik İl Müdürü’nün bile ilk gün yarım saat göründükten sonra gittiği, kura çekimlerinin personel nezaretinde yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Milas’ta yapılacak olan TOKİ için kuradan çıkan isim listesi şöyle açıklandı:

Emekli kategorisinde; Ethem Çelebi, Recep Çıkmaz, Nevzat Demirbaş, Hatice Gürsul, Abdulkadir Ayar, Mustafa Çetin, Asiye Erdemir, Sevim Meriç, Elif Kökçü, Funda Şener, Nizametdin Karaman, Ramazan Çelikkol, Yıldırım Kazangirler, Pakize Özkoyuncugil, Ural Dıngıl, İbrahim Mekeci, Nihat Tığ, Ahmet Fazıl Çil, Kemal Altan, Melek Araslı, Mehmet Atik,

Genç kategorisinde; Mustafa Bayındır, Halil Özcan, Vedat Ömeroğlu, Elvan İrkem Demir, Nuri Özsivri, Turan Demir, Nilgün Yılmaz, Cengiz Yeşildağ, Asena Hacer Avcı, Furkan Oral, Halil Derindere, Ramazan Atıcı, Özge Çulfa, Hasancan Sabancı, Anıl Can Şakar, Sedat Çiftçi, Fatma Kaya, Çağrı Kaya, Zahir Akbaba, İrem Beyza Göcekli,

Diğer kategoride;  Yücel Karslı, Hasan Basri Dingeç, Akif Yıldırım, Mustafa Özsalih, Cem Vural, Hüseyin Güneş, Gizem Kaya Pekgül,  Esra Arslandağ, Süreyya Ekinci, Şuayip Eroğlu, Levent Usta, Kudret Çullu, Mevlüt Yurtçu, Mehmet Salih Kanmış, Turgay Ötken, Özlem Özdemir, Fatma Gürsoy, Vedat Girgin, Tuba Erdoğan Tatlı, İrem Toygar, Çağrı Akan, Hülya Sarsan, Sebiha Kaldırak, Ömer Uysal, Nail Nazar, Mert Sekmen, Hayal Üzülmez, Hasan Şimşek, Murat Genç.

ÖDEMELER VE TESLİM SÜRESİ

Kura çekilişi sonucunda ev almaya hak kazanan kişiler sözleşme sonrası taksitleri ödemeye başlayacak. 240 ay vade yani 20 yılda ödenecek konutlarda taksitler değişiklik gösterecek. Sözleşmede yazan maddelere göre, memur maaşına yapılacak zam göz önüne alınarak TOKİ taksitleri her yıl zamlanacak. Ocak ve Temmuz aylarında memur maaşlarına zam geldiği düşünülürse, TOKİ taksitleri sabit olmayacak ve 20 yıl boyunca artış gösterecek.

Toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarda aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitler olacak. Bu taksitlerin miktarı inşa edilecek konuta ve daireye göre değişiklik gösterecek. Ayrıca taksit miktarı yıldan yıla artacak.

850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile satışa sunulacak. Aynı değişiklik ve artış bu konutlar için de olacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecek. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek.

Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık