TÜM EMEKLİ SEN, BÜTÜN EMEKLİLERİ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYOR

Tüm Emekli Sen’, Tüm Emekçiler Sendikası Milas İlçe Temsilciliği, yazılı bir basın açıklaması yaparak, bütün emeklileri, bakanlıkla toplu sözleşme yapabilmek amacıyla, sendika çatısı altında örgütlenmeye çağırdı.

TÜM EMEKLİ SEN, BÜTÜN EMEKLİLERİ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYOR

Konuyla ilgili açıklama şöyle:
“Basına ve kamuoyuna,
Bizler, milyonlarca emekliyiz; aktif çalışma yaşamından, yaşımız ilerlediği veya sağlığımız elvermediği için ayrılmış emekçiler ve onların bakmakla yükümlü olduğu yakınlarıyız. Beklentimiz odur ki, ilk gençliğimizde başladığımız üretim sürecinin sonuna gelip emekli olduğumuzda, rahatça geçimimizi sağlayabilecek, çalışarak hak ettiğimiz geliri kamunun bizlere sağlamasıdır.
Ülkemizde üretilen her mal ve hizmet bu ülkenin tüm emekçilerinin alın teridir, kafa ve kol gücüdür, beyninin ışığıdır. Toplumsal refahtan en büyük payı bu emekçiler almalıdır. Sanayi işçisi, çırak, sağlık görevlisi, güvenlik görevlisi, doktor, mühendis, bilişimci, öğretmen, küçük esnaf, köylü, tarımcı; tümü de emekçidir.
Biz emekliler de, bu bahsettiğimiz üretimi kendi aktif çalışma yaşamımızda sağladık, topluma üretimin devam etmesini garanti eden çalışan bir sistem devrettik.Dolayısıyla, biz emeklilerin de toplumsal refahtan insana yaraşır bir pay alması anamızın ak sütü kadar hakkımızdır.
Özelleştirme halka ihanettir.
Ülkemizde Cumhuriyet'in kuruluşundan başlayarak, bizlerin emeğiyle, çabasıyla oluşturulan Sümerbank, Telekom, Tüpraş, Tedaş, Tekel, Petkim, Şeker fabrikaları, daha yakınlarda Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesi Özal döneminde başladı, AKP döneminde zirve yaptı, özelleştirmelerden bir defalığına elde edilen gelirler AKP işbirlikçisi iç ve dış firmalara peşkeş çekildi, altın yumurtlayan tavuk kesildi. Özelleştirmeci değil; toplumcu, kamucu ekonomi uygulanmalıdır.
Bütçeden aldığımız pay.
Siyasal iktidarın bütçeyi nasıl yaptığı onun aynasıdır, emekçiye, emekliye, öğrenciye, eğitime ne kadar; tefeciye, rantçıya ne kadar pay ayırıyor diye bakılır.Emekçileri ezen mevcut düzenin neden olduğu ekonomik krizi biz çıkarmadık. Yükünü de üstlenmek istemiyoruz, bunun için Tüm Emekliler Sendikamızda gücümüzü birleştiriyoruz.
Türkiye'nin, meşru ve yasal ilk emekli sendikasıyız.
Uzun zamandır sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde çok önemli bir kazanım elde ettik.
Ankara 8.İdare Mahkemesinin 25.06.2019 tarihinde verdiği kararla, kuruluş talebimiz, Emekli Sen '' Tüm Emekliler Sendikası'' adıyla kurulmuş, evraklar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderilmiştir.
Emekliler mücadelesi eşik atlamıştır, artık daha güçlüyüz, daha güvenliyiz. Emekliliğin lütuf değil, hak olduğu bilinciyle yolumuzu yürüyor, bakanlıkla toplu sözleşme yapacak yetkiyi de alacağımızı biliyoruz. Tüm emeklileri sendikamız çatısı altında örgütlü güç olmaya çağırıyoruz.
Hepimize hayırlı olsun. 
TÜM EMEKLİLER SENDİKASI MİLAS TEMSİLCİLİĞİ”


 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık