Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği’nden kamuoyuna açıklama

“DİLENCİ DEĞİL, EMEKLİYİZ. SADAKA DEĞİL, TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ” 

Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği’nden kamuoyuna açıklama
  • 27 February 2020, Thursday 10:06

Emeklilerin, bankalarca belirlenen ve maaşlarını aldıkları bankalardan aldığı promosyon ücretlerinin süresi Mart ayında doluyor. Yeni ücret belirlenmesi gerekiyor. Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği, bütün emekliler için üç yıllığına 2000 TL promosyon istiyor ve promosyon ücretlerinin belirlenmesinde emeklilerin de söz sahibi olmasını talep ediyor. Emeklilerin şu anda alabildikleri promosyonlar üç yıllığına sadece 350-400 TL civarında. 
Konuyla ilgili olarak Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği dün Atapark’ta bir imza kampanyası başlattı. Sendika konuyla ilgili olarak bir de basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması şöyle:
“Ücretlilerin bankalardan maaş almaya başlamasından beri ortaya çıkan para kullanma promosyonu, çalışanlar için kendi kurumlarınca kullanılıyordu. Daha sonra sendikaların devreye girmesi ile ücretlilere ödenmeye başlandı. Bankalarla kurumlar bu promosyonların miktarını karşılıklı olarak pazarlık usulü belirlemeye başladılar. Onlarca yıldır ücretlilere yansıtılmaya başlanmasına karşın, ilk defa 2017 yılında emeklilere de 300,375 ve 450 lira olarak belirlenen promosyonlar ödendi. Emekliler çok daha öncesinden alması gereken promosyonları alamamış, kayba uğramışlardır. 
Verilen promosyonlar, emeklilerin iradeleri dışında, SGK ile Bankalar Birliği arasında yapılan görüşmelerle belirlendiği için komik derece bir miktar idi. Üç yıllık için belirlenmişti. Bu yıl Şubat ayında bu süre dolduğu için Mart ayında yeniden bu miktarlar belirlenmesi gerekiyor.
İki hafta kadar önce Bankalar Birliği 'gündemimizde promosyon olayı yok, bir çalışma da yapmıyoruz' türünden bir açıklama yaptı. Aradan geçen sürede ne ilgili bakanlıktan, ne de ilgili kurumdan bir açıklama gelmedi. Bu durum emeklinin promosyonunun akıbeti konusunda çeşitli kuşkulara yol açmaktadır. Öyle ya neden susuluyor?
18 yıllık AKP-Saray iktidarında milyonlarca emeklinin çoğu açlık sınırında, tamamı ise yoksulluk sınırında perişan halde yaşıyorlar. Şimdi de iktidar, lüks yaşamlarının ve hesapsız kitapsız harcamalarının yarattığı kara delikleri kapatmak emeklinin promosyonuna mı göz dikiyor.
Yoksa diyanetin “ emekliye promosyon haramdır” fetvasına inanıp helal duruma getirmek için CHP’nin İş bankası hisseleri gibi hazineye  aktarıp saraya  kaynak mı yaratmak istemektedir.
Kamu yönetiminde israfa son vermeyen, lüks yaşam ve şatafattan taviz vermeyen kamu gelir gider dengesini bozan sürekli satıp üretmeyen AKP iktidarı şimdide saray çevresine ve yandaşlara kaynak yaratmak için emeklilerin maaşlarına göz dikti. SGK’nın  hazırladığı rapora göre; Açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan emeklilerin, almış oldukları bayram ikramiyeleri ellerinden alınmak istendiği gibi maaşlardan yüzde beş sağlık kesintisi yapılarak, muayene ve ilaç katkı paylarına zam getirilecek deniliyor.
Ekonomi uçuşa geçmişken, İMF’ye borç verecekken bu da ne demek oluyor? Yandaşların vergi ve sigorta borçlarını silen iktidar itibardan tasarruf etmemek, saray ve avenelerine kaynak yaratmak için ellerinde satacak fabrika kalmayınca emeklinin üç kuruşuna mı göz dikti. 
Bu ay, emekliler için üç yıllık promosyon anlaşmaları sona ermiş, yeni bir dönem başlayacaktır. İşte burada biz emekliler yukarıdan aşağıya haksızca belirlenen ücretlerin, emekliler ile görüşülerek, tüm emekliler için, ayrıştırmadan üç yıl için 2 bin lira olarak belirlenmesini, sendikamız, Tüm Emekliler Sendikası'nın adımıza sözleşme yapmasını istiyoruz. Bizler ortaya çıkan bu ödemeleri isterken hiç kimseden sadaka istemiyoruz Banka banka gezerek dilenciymiş muamelesi görmek istemiyoruz. Bizler bu ülkenin onurlu, alın teriyle yaşamını kazanan, ülkesine hizmet etmiş emeklileriyiz .Bu nedenle, bankaların kendi ilkelerinden kaynaklı ortaya çıkan ödemelerin tüm emeklilere ayrım gözetmeksizin ödenmesini, tüm bankaların da belirlenen miktarı koşulsuz ödemesini istiyoruz. Ayrıca her dönem bu ortaoyununun sergilenmemesi için de sendikamızla sözleşme yapılmasını istiyoruz. 
Yıllarca emeklerini, alın terlerini dökerek ülkelerine ve insanlara hizmet etmiş, insanca yaşamayı hak etmiş emeklilerin nasıl yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Zaten çalışırken hep kemer sıkmak ve borç ödemekle geçti hayatımız. Yaşlanmaya yüz tuttuğumuz günlerde daha rahat ve huzurlu bir ortamda gereken saygıyı görerek yaşamak istiyoruz. Böyle bir yaşamın mücadelesi için örgütlenmemizi yükseltmemiz gerekiyor. Tüm emeklileri, sorunlarımızı paylaşarak çözmeye, dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.
Dilenci değil, Emekliyiz. Sadaka değil, Toplu sözleşme istiyoruz! 
Kurtuluş yok tek başına yap beraber ya hiç birimiz!
Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği”
 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis