Tüm iyi dilekler için yeni bir fırsat: 2018!

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

Tüm iyi dilekler için yeni bir fırsat: 2018!

Yarın 2017’nin son günü. Alışılmış veda sözcükleriyle, olduramadıklarımızın, başaramadıklarımızın faturalarını ona kese kese, sitemlerle uğurlayacağız yine onu ...

Hafta başı, 2018’i yaşamaya başlayacağız ...

Bütün güzel dileklerimizi sırtına yükleyivereceğimiz yeni bir yıl; ne güzel!

Kocaman umutlarımızla besleyeceğimiz dileklerimizi, hepsi bir an önce olsun beklentileriyle bir çırpıda 2017’den 2018’e aktarıvereceğiz …

Yılların kendi başlarına yapabilecekleri bir şey yok elbette. Bunun böyle olduğunu bilmiyor değiliz, biliyoruz ama mutlu olmak, huzur içinde ve sağlıkla yaşamak başta olmak üzere tüm güzel dileklerimizi yinelemek için bundan iyi bir fırsat mı var …

O fırsatı yakalamışken: Tüm okur-yazarlarımıza, tüm hemşehrilerimiz, yurttaşlarımız ve şu koca dünyadaki herkeslere mutlu yıllar …

 

Başkan Tokat, Belediye çalışanlarının yeni yılını kutladı

2017 yılın son mesaisinde Belediye çalışanları ile bir araya gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 2018 yılının ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmesini diledi.

Belediyenin tüm birimlerini, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz ile beraber dolaşarak Belediye çalışanlarının yeni yılını kutlayan Başkan Tokat; “2017 yılında hep birlikte şartlarımız el verdiği ölçüde topluma ve ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Verdiğiniz katkılar ve gösterdiğiniz çabalar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 “2018 yılında daha kararlı ve daha verimli bir çalışma anlayışı ile topluma karşı sorumluluklarımızı hep birlikte en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. 2017 yılı, verimlilik açısından gerek merkezde gerekse kırsal mahallelerimizde gayet başarılı olarak geçti. Merkezde alt ve üst yapı çalışmalarımızı tamamlanmış durumdayız. Kırsal mahallelerimizde de yoğun iş temposuyla çalıştık. Birçok mahallemizde sorunlar önemli ölçüde çözüldü. Bu çalışma programımız 2018 yılında da aynı şekilde devam edecek. Ekonomik olarak çok iyi bir yıl geçirmedik, önümüzdeki süreçte bu şartların daha da zorlaşacağı görülüyor. Ama bizlerin hizmet görevlerini yerine getirmemiz gerekiyor. Ekonomik şartlar gereği sizler de zor anlar yaşıyorsunuz. Bu anlamda gösterdiğiniz anlayışa da teşekkür ederim.”

 

“Bu kanun aslında bir şey getirmiyor”

Konuşmasında daha sonra ‘taşeron’ konusuna da değinen Başkan Tokat, “Görünen o ki, bu durum bizleri sıkıntıya sokacak. Yaptığımız sözleşmeler gereği taşeron firmalarımıza tazminat ödemek zorunda kalacağız. Emekli olan personellerimizin kanun gereği çıkışları yapılacak, bu anlamda kadro olarak eksileceğiz. Bu kanun aslında bir şey getirmiyor. Beklenildiği gibi bir kadro getirmiyor. Sizleri taşeron şirketlerden alıp Belediye Şirketlerine veriyor. Bilindiği gibi 2 Ocak’tan başlayarak 12 Ocak tarihine kadar bizlere müracaat etmeniz gerekli” dedi.

Başkan Tokat, 2017 yılının Türkiye açısından sıkıntılı geçtiğini belirttikten sonra sözlerini şöyle tamamladı:

“2018 yılında bu sıkıntıların yaşanmamasını diliyorum. 2018 yılının herkes için sağlıklı, huzurlu, hatasız, kazasız bir yıl olmasını temenni ediyor, hepinizin yeni yılını kutluyorum.”

 

 

Mesajlar …

Dün, gazetemiz basım aşamasına gelinceye dek Haber Merkezimize ulaşan ‘Yeni Yıl Mesajları’ ise şöyle …

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Dünyada ve ülkemizde yaşanan siyasi, ekonomik, toplumsal olaylarla bir yılı daha geride bıraktıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeni yılın ülkemize ve dünyaya huzur, barış ve adalet getirmesini dileyerek, “Sevinci, hüznü ile bir yılı daha geride bırakarak yeni umutlarla 2018’e girmeye hazırlanıyoruz. Geride bıraktığımız yılda, dünyada ve ülkemizde çatışmalar, terör olayları, ekonomik sıkıntılar, doğal afetler, kadına şiddet, adaletsizlikler yaşanırken özellikle ülkemizde adalet için, barış için, özgürlükler için önemli adımlar da atıldı. Ülkemizde yaşayan her vatandaş için eşit, adil bir düzen, hak, hukuk, adalet için uzun yollar aşılarak vatandaşlarımızın dayatılan düzene karşı umutları tazelendi. 2018’i karşılamaya hazırlanırken umuda, barışa, adalete, birlikte olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

Geride bırakacağımız 2017 yılında Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak hedefledikleri hizmetleri bir bir gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Gürün, insan ve şehir odaklı, her vatandaşa ulaşan ve şehri koruyan projelerle Muğla’ya hizmet ettiklerini söyleyip mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda, birlik ve beraberlik içerisinde 2018 yılında da proje ve hizmetlerimizle vatandaşlarımıza ulaşmaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sevginin gönüllerde, hoşgörünün dillerde, gülümsemenin yüzlerde olduğu birlik ve barış içerisinde umutlu bir 2018 diliyor, bütün vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum.”

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

Her yeni yıl; geleceğe dönük umutların, yeni hayallerin ve projelerin güçlü bir şekilde oluşturulduğu dönemlerdir.

Sizlerin yaşam standardını, hak ettiğiniz düzeye yükseltmek için sürdürdüğümüz hizmet yarışında bir yılı daha geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. 2017 yılı, Milas’ın çağdaş ve modern bir kent olması için, imkanlarımız ile yapma sözü verdiğimiz ve girişimlerimizle kentimize kazandırdığımız eserlerin birer birer hayata geçmeye başladığını gördüğümüz bir yıl oldu.

Sizler gibi bizler de, umut ve beklentilerin yeniden yeşerdiği, yepyeni başlangıçların yapıldığı yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşıyoruz. 2018 yılında da çalışmalarımızın tüm hızıyla devam edeceğini belirtir, yeni yılı sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirmenizi dilerim.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık