“Tüm öğrencilerim, öğretmenlerim ve de velilerime başarılar diliyorum”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Tüm öğrencilerim, öğretmenlerim ve de velilerime başarılar diliyorum”

Menteşe Türdü 100. Yıl İlkokulunda düzenlenen 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Numan Öksüz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Valilik Basın Bürosundan verilan bilgiye göre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tarafından yapılan konuşma ile sürdü. Akabinde öğrenciler tarafından zeybek oyunu gösterisi sunuldu.

Yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Civelek ise, “Yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanı, sevinci ve coşkusu içerisindeyiz. Ülkemizde bugün 17 milyon çocuğumuz için ilk ders zili çaldı. Tüm öğrencilerim, öğretmenlerim ve de velilerime başarılar diliyorum. Bir ülkenin geleceğini belirleyen unsurun eğitim olması gerçeğinden hareketle Milli Eğitim Bakanlığımızca son yıllarda eğitime erişim imkanları, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, fiziki ve teknolojik altyapının iyileştirilmesi, öğretim programının, öğretim materyallerinin çağın şartlarına ve ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi konularında çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş, çok büyük ilerlemeler kaydedilmiştir” dedi.

Her geçen yıl Türkiye’de eğitime yapılan yatırımın arttığını vurgulayan Vali Civelek, “Tüm bu çalışmalar, geleceğimizin güvencesi sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz içindir. Çağın değişimine, gelişimine uyum sağlayacak, başarılı yeni nesilller yetiştirme sorumluluğumuz kapsamında her bir çocuğumuza kaliteli eğitim sunmamız, her bir çocuğumuzun başarısını önemsememiz gerekmektedir” dedi.

Konuşmasını, öğrencilere seslenerek sürdüren Vali Civelek, şunları söyledi:

“Nitelikli, üretken, kendinize, ailenize, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı iyi birey iyi vatandaş olarak yetiştirilmeniz konusunda gerek biz yöneticiler, öğretmenleriniz gerekse aileleriniz var gücümüzle çalışıyoruz. Çok büyük özveri ve fedakarlıkla sizleri geleceğe hazırlayan öğretmenleriniz, sizlerin en iyi şekilde yarınlara hazırlanması hususunda büyük bir gayret ve çaba içerisindeler. Bizim sizlerden beklentimiz çok disiplinli, muntazam bir şekilde çalışmanız, çok çok okumanız, okumayı alışkanlık haline getirmenizdir. Boş zamanlarınızı da etkin, verimli kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle geçirmeniz sizler için ayrıca yararlı olacaktır.”

Vali Civelek, çocuklara huzur dolu, güvenli bir eğitim ortamı hazırlayabilmek, çocukları her türlü kötü alışkanlıklardan koruyabilmek için gerekli tüm önlemlerin alındığını, okulları için güvenli eğitim koordinasyon görevlisinin belirlendiğini de sözlerine ekledi.

Törenin ardından Vali Esengül Civelek ve protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarı dilediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık