‘Turizm Haftası’ etkinliklerle kutlanacak

Oktay ÇAYIRLI -

‘Turizm Haftası’ etkinliklerle kutlanacak

Turizm Haftası, ilçemizde de 18 - 22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan etkinliklerle kutlanacak … Etkinlikler kapsamında “Kültür Turizmi Kapsamında Milas” konulu bir de panel düzenlenecek …

Turizm konusunda toplumsal farkındalığı artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve Milas halkının turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla bu yıl 18 - 22 Nisan tarihleri arasında 41. Turizm Haftası kutlanacak. Hafta dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler yapılacak.

18, 19, 20, 21 ve 22 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikler şöyle …

 

18 Nisan Salı

Turizm Haftası, 18 Nisan Salı günü saat 10’da Atatürk anıtı önünde açılış programı ile başlayacak. Halk oyunları gösterisi, el sanatları, fotoğraf ve Milas yöresel ürünlerinin sergilendiği stantların gezilmesiyle ilk gün programı sona erecek.

 

19 Nisan Çarşamba

Şehit Aileleri ve Gaziler için Güllük-Kıyıkışlacık tekne turu ve İasos Antik Kenti gezisi gerçekleştirilecek.

20 Nisan Perşembe

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Milas Kent Konseyi tarafından 20 Nisan Perşembe günü saat 13.30’da Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda “Kültür Turizmi Kapsamında Milas” konulu panel düzenlenecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çeken’in kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek panele konuşmacı olarak katılacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Usta “Turistik Ürün Planlaması ve Milas”, Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derman Küçükaltan “Niçin Kültür Turizmi? Kim Kültür Turisti?”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Demir “Milas Çok Kültürel Tarihi Dokusunun Turizm Potansiyeline Yansımaları” konulu sunumlar yapacaklar.

Perşembe günü ayrıca, saat 17’de Çomakdağ Kızılağaç’ta Çomakdağ Geleneksel Düğün Programı da yapılacak.

 

21 Nisan Cuma

Saat 13.30’da Ören’de Ören - Alatepe Spor Şenliği gerçekleştirilecek.

 

22 Nisan Cumartesi

Milas Dağcılık Kulübü ve AKUT Milas Birimi tarafından Kapıkırı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılmak isteyen yurttaşlarımız için saat 9’da Hükümet Konağı önünden araçlar kaldırılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık