ÖNDER Haber -
MHP Milas İlçe Örgütü, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verip gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundular… Son günlerde basının da gündeminde olan "Ermeni Soykırımı" iddialarını değerlendiren MHP Milas ilçe örgütü Basın Sözcüsü Ahmet Yanıkoğlu, "Şerefli geçmişimize atılan iğrenç bir iftiradır bu. Altın harflerle yazılı Türk tarihini, düzmece haber ve saygısız, asılsız iddialarla gölgelemeye, töhmet altına almaya kimsenin gücü ve ısrarı yetmeyecektir. Ermeni lobisi dünyada sözde Ermeni soykırımını kabul ettirecek. Böylece tazminat ve toprak talepleri gelecek. Haritalar, planlar hazır beklemekte" dedi…
Seçim bürosunun açılışı
5 Mayıs’ta
MHP Milas ilçe örgütünün haftalık değerlendirme toplantısı dün saat 10’da parti binasında yapıldı. MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda söz alan MHP Milas İlçe Örgütü Basın Sözcüsü Ahmet Yanıkoğlu, yoğun bir süreç geçirdiklerini, MHP olarak artık sahaya indiklerini belirterek, "3 Mayıs ve 5 Mayıs tarihlerinde iki ayrı etkinliğimiz olacak. 3 Mayıs’ta, Atapark’ta basın açıklaması yapacağız. 5 Mayıs’ta ise seçim büromuzun açılışı var. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. Seçim büromuzun açılışına İncirliova Mehteran takımı da katılacak. Milletvekili adaylarımız, halkın huzuruna çıkarak iktidara talip olduğumuzu söyleyecekler" dedi.
Obama ne derse desin ...
"Sözde Ermeni soykırımı" için düzenlenen anma etkinliklerine ve yapılan konuşmalara da konuşması sırasında değinen Yanıkoğlu, "Aziz milletimiz, sürekli gündemde tutulan, asılsız ermeni soykırımı iddiaları ve bu bağlamdaki yasa tasarılarıyla sindirilmeye çalışılmakta. Şerefli geçmişimize atılan iğrenç bir iftiradır bu! Yüce Türk Milletinin geçmişinden bugüne kadar, haksız, adaletsiz bir uygulaması, insanlıkla bağdaşmayan yüz kızartıcı, başımızı öne eğdirecek bir vaka zuhur etmemiştir. Altın harflerle yazılı Türk tarihini, düzmece haber ve saygısız, asılsız iddialarla gölgelemeye, töhmet altına almaya kimsenin gücü ve ısrarı yetmeyecek. Çünkü tarihimizde soykırım gibi kara leke ve lekeler yoktur. Düşmanlık gösterileri için ortam kollayanlar bundan asla yarar sağlamayacaklar. Unutulmamalıdır ki, Milliyetçi Halk Partisi, kimden ve nereden gelirse gelsin ve Türk Milleti’nin hayatı hakkında yapılacak bir tecavüzün misliyle karşılık göreceğine inanmakta. Geçmişimizin kutlu ve muzaffer sayfalarında Türk’e kefen biçmeye çalışanların sonunda mutlaka hüsrana uğradıkları net olarak görülmekte. ABD Başkanı Obama ‘soykırım’ ifadesini kullanmayacak. Bunun yerine ‘trajedi’ diyecekmiş. Ne derse desin! Bizim böyle bir sorunumuz yok. Ermeni lobisinin dünyada sözde Ermeni soykırımını kabul ettirecek. Böylece tazminat ve toprak talepleri gelecek. Haritalar, planlar hazır beklemekte" dedi.
Güvercinlik kıyı şeridinin
son halini görüyorsunuz
MHP Milas İlçe Örgütü olarak geçtiğimiz günlerde yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi de veren Yanıkoğlu, Turizm Haftası kutlamaları ile ilgili aktardığı bilgiler sırasında, "Ne yazık ki ülke olarak turizmi yanlış anladık. Turizmi kıyı şeritlerine yapılan büyük oteller sandık. Güvercinlik kıyı şeridinin son halini görüyorsunuz. Turizm denilince akla gelen ülkeler arasında yer alan İspanya, turizm konusunda ülkemizi uyarmıştı. Turizmin otel binaları yapmak olmadığını söylemişti. Aslında turistlerin ülkemize gelirken bizlerden beklentileri çok farklı. Sanki onların ülkelerinde otel yok da ondan mı geliyorlar bizim ülkemize. Onlar bizlerin kültürlerini öğrenmeye çalışıyorlar. Biz onları hep kendi ülkelerindeymiş gibi ağırlıyoruz. Geldikleri her yerde İngilizce yönlendirme levhaları görüyorlar. İnşallah MHP iktidarı döneminde turizm anlayışını değiştireceğiz" dedi.
Prof. Dr. Sinanoğlu
unutulmadı
Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren "Türk Einstein"ı olarak adlandırılan Kuramsal Kimyacı ve Moleküler Biyolog Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu da toplantı sırasında unutulmadı.
Sinanoğlu’nun yaşamı boyunca elde ettiği başarıların dile getirildiği toplantıda, yeni nesilin başarılı Türk vatandaşlarını tanımadığına da dikkat çekildi.
Milletvekili listesi
ve taban
Yapılan açıklama ve değerlendirmelerin ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı. MHP’nin milletvekili aday listesi ve tabandaki bazı kişilerin tepkisiyle ilgili yöneltilen soruya, İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, "Bizim için isim önemli değil. Sonuçta hepsi vatana hizmet edecek" derken, Yanıkoğlu, "Genel merkezimiz listeyi kendisi yaptı. Sıralamadan memnun olmayan adaylar istifa etti. Yerlerine de yenileri getirildi. Aday belirlenirken herkesi memnun edemezsiniz. Diğer partilerde olduğu gibi mutlaka bizlerde de bazı partililer adaylardan memnun değildir. Ama bizler bu memnuniyetsizliğin uzun sürmeyeceğine inanıyoruz. Kısa sürede seçim çalışmalarımıza hız vereceğiz" dedi.