Turizmcinin çilesi … Telekom’dan bıktı, Uzay’a çıktı!...

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU

Turizmcinin çilesi … Telekom’dan bıktı, Uzay’a çıktı!...

Bir turizm bölgesinde yaşıyoruz.Büyüklerimizin de söylediği gibi, turizmin sadece sahil bölgelerinde yapılmaması gerektiği, doğa, tarih ve kültür turizmine ağırlık vermemiz gerektiği söyleniyor.

Bizim bölgemiz de bu açıdan zengin.. Pek çok yurttaşımız, bu türden turizm işletmeleri açıyor, dünya kadar yatırımlar yapıyorlar. Ancak gel gör ki, yeterli elektrik alamamaktan, yolların kötü durumda

 

olmasından, telekom hizmeti alamamaktan yakınıp duruyorlar.. Bu o kadar yaygın ki, bırakın kırsal bölgelerdeki bu tür işletmeleri, Milas’ın merkez mahallelerinden bile pek çok vatandaş, öyle birkaç gün değil, aylarca telefonlarının, internetlerinin olmadığını söylediğinde, çok şaşırmak gerekiyor, ama biz şaşırmıyoruz!.. Çünkü, bu tür haberleri yapa yapa, neredeyse ‘alıştık’..

İşte yıllardır hep telekomun yeterli hizmet verememesinden kaynaklı yeni bir haberle karşınızdayız.Bir işletmeci, Uyku Vadisi’ndeki tesislerinde yıllardır telekomun yetersiz yatırımları nedeniyle hizmet alamıyor.Bazen çeşitli aralıklarla hizmet alabilse de, son birkaç aydır hiç hizmet alamıyor. Ama, gelen faturaları da ödemek durumunda kalıyor!..

Artık bıkkınlık geldiğini belirten işletmeci, “Yıllardır hizmet alamıyoruz. Çoğu kez eksikli hizmet alıyorduk.Telefonumuz çalışmıyor, internetimiz yok. Tam dağ başında yaşıyoruz sanki..Ne yaptıysak olmadı. Telekom’a, Kaymakamlığa, şuraya buraya hep dilekçeler yazdık. Yok. En sonunda yeni yatırım yapma imkanları olmadığını da söylediler. Çağımızda, bir dinlenme, eğlence, yemek alanında internet olmadan ne yaparsınız. Hadi biz, bir telefonla ulaşacağımız tedarikçilerimize, arabaya atlayıp biraz ilerden telefon edebiliyoruz.Ama gelen misafirler, özellikle gençler, wi-fi hizmeti veremediğimizi söylediğimiz zaman durmuyorlar, kalkıp gidiyorlar. Müşteri kaybediyoruz. Sonunda çareyi uzaya çıkmakta bulduk.Epey bir masraf etmek zorunda kaldık ve aylık faturalarımız da çok ciddi arttı.Ama yapacak bir şey yok.İnternetsiz bir mekan olamayacağı için, hepsini yaptık, uzaya çıktık, Telekom’dan kurtulduk!” diyerek, isyanını belirtti.

Özelleştirilen Telekom’un içinin nasıl boşaltıldığını da bu vesileyle somut bir şekilde öğrenmiş, daha doğrusu hep söylenegelen Telekom’un içinin boşaltılmasını somut olarak görmüş olduk. Telekom’u alan Lübnanlı Hariri ailesinin, borçlarını ödeyemediği için, hisselerinin, kredi veren firmalar tarafından devralındığı haberleri çıkalı, daha bir hafta oldu. Konunun uzmanları ise, yeni yatırım yapmayan Telekom’un işletmecilerinin, şirketin içini tamamen boşalttıklarını ve çıplak, eski Telekom olarak bıraktıklarını söylüyorlardı.

Bu olayla, somut olarak bu gerçek de teyit olmuş oldu..

Uyku Vadisi’nin işleticileri, sonunda Telekom’dan vazgeçmiş durumdalar. Yeni sistemde, uzaydan hizmet veren bir firmayla anlaşmışlar, yeni çanak ve gereçlerini kurmuşlar, her ay Telekom üzerinden ödediklerinin üç-dört katı bir ödeme yaparak, kesintisiz haberleşme imkanına kavuşmuşlar.

Bütün bunlar, ülkemiz turizminin iki numaralı merkezi Muğla’nın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum’un burnunun dibinde ve turizmden pay almaya çalışan Milas’ın bir mahallesinde yaşanıyor!..

Ne yazık ki!...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık