Türk Halk Müziği Yörük Yaren Gecesi Düzenlendi

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından “Kültürel Yozlaşma ve Önlenmesi” konulu Türk Halk Müziği Yörük Yaren Gecesi düzenlendi.

Türk Halk Müziği Yörük Yaren Gecesi Düzenlendi

Milas Belediyesi Toplantı ve Evlendirme Salonu’nda Müzik Öğretmeni Ali Çakır şefliğinde gerçekleşen gece Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş’in açılış konuşması ile başladı.

Katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Kiriş şöyle devam etti:

“7 aydır haftanın 1 günü eşimizden, işimizden ve çocuklarımızdan ayrı kalarak bu geceyi hazırladık. Derneğimizin temel ilkesinde olduğu gibi bu gecede de hem sizleri eğlendirelim hem de sorumluluk bilincimizi halkımıza tekrar hatırlatalım istiyoruz.

18 Haziran 2019 tarihinde yaptığımız etkinlikte “Üretelim Ürettiğimizi Tüketelim, Yerel Üretimin Desteklenmesi” konusunu işledik. Daha sonraki 2 yılda salgın hastalıktan dolayı resmen dünya durdu ve yerel üretim konusunun aslında ne kadar önemli olduğunu anladık.

Yine 14 Haziran 2022 tarihinde “2023’e Doğru 100. Yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Yeniden Şahlanması”, 12 – 13 Haziran 2023 tarihinde “Doğa Ve Deprem Olaylarına Karşı Yörüklerin Tedbirleri” konularını işledik.

Bu yıl ise büyüyen, gelişen ve değişen dünyada özellikle biz yürüyen Türkler Yörükler köküne, giyimine, yiyecek ve içeceklerine, örf ve adetlerine nasıl sahip çıkmalı ve bu konuda neler yapmasını gerektiğini anlatan ”Kültürel Yozlaşma ve Önlenmesi” konusunu seçtik. Konumuz hakkında Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesinden mesai arkadaşım Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Selahattin Usta’nın kaleme aldığı bir yazı vardı. Ancak hocamızın amcasının vefatından dolayı aramıza katılamamasından dolayı yazısını Okul Müdürümüz Tibet Sökmenoğlu bizlere sunacaktır.

Gecenin hazırlanmasında bizlere destek veren Milas Kaymakamımız Sayın Mustafa Ünver Böke’ye ve kaymakamlık personeline, Milas Belediye Başkanımız ve Dernek Üyemiz Sayın Fevzi Topuz’a ve belediye personeline, Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize, Halk Eğitim Müdürümüze ve personeline, sponsorlarımıza, şefimiz öğretmenim Ali Çakır’a, 7 aydır emek veren koro ve orkestra ekibimize ve gecemize katılarak bizleri onurlandıran siz kıymetli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun.

Bu yıl etkinliklerimiz devam edecek. 4 Haziran Salı günü gündüz Yörük Göçü, akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde halkoyunları gösterimiz olacaktır. Şimdiden hepiniz davetlisiniz.”

Kiriş’in ardından Selimiye Timuçin Biliktan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Tibet Sökmenoğlu kürsüye gelerek, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Selahattin Usta’nın kaleme aldığı ”Kültürel Yozlaşma ve Önlenmesi” konulu yazıyı okudu.

Dernek üyelerinden oluşan koro ekibi, Milas Anadolu Lisesi ile Sakarya Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan konser ve halk oyunları izleyenler tarafından beğeni topladı.

Geceye katılan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz programın sonunda sahneye çıkarak emek verenleri tek tek tebrik ettiler.

Etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan dernek üyesi Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Belediye Meclis Üyesi İlhan Şimşek, Murat Yazar, Murat Yıldırım, Barbaros Gezgin, Mahalle Muhtarları Ayhan Demirçivi, Bayram Arıcı, Mehmet Çoban, Osman Öner, Mustafa Yıldız ve Sedat Karacan’a teşekkür eden Dernek Başkanı Kiriş, sponsorlara da teşekkür plaketi verdi. Katkı sağlayan, geceye katılan tüm kurum amirlerine teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık