Türk-İş Muğla İl Toplantısı yapıldı

Türk-İş Muğla İl Toplantısı yapıldı
  • 12 January 2015, Monday 8:03

ÖNDER Haber -

Muğla’daki Türk-İş’e bağlı sendikaların, aylık olağan toplantıları sürüyor. 2015 yılının ilk toplantısının, 9 Ocak Cuma günü Tez-Koop-İş Sendikası Muğla Şubesi’nde yapıldığı bildirildi.

Türk-İş Muğla İ Temsilciliği’nden konuyla ilgili olarak verilen bilgiye göre, toplantıya; Tez-Koop-İş Sendikası Muğla Şubesi, T. Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi, Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi, Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Temsilciliği, Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Temsilciliği, Belediye-İş Sendikası Muğla Şubesi ve Toleyis Sendikası Marmaris Şubesi temsilcileri katıldı.

Toplantıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Muğla’da Türk-İş’e bağlı sendikalara üye yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu, bu anlamda çalışma yaşamına ilişkin düzenlemelerin yapılması ile ilgili olarak, Türk-İş’in ciddi sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekilerek;

"Muğla’da işçi sağlığı ve güvenliği meclisi oluşturulması için diğer emek örgütleri ile görüşülmesi kararı alındı.

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın İngiliz ortaklı özel şirket Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş.’ne (DALÇEV) verilmesi ile ilgili bölgede devam eden eylemlere konfederasyon olarak verilen desteğin devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Taşeron işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikalaşma çalışmalarına devam edilmesi kararı alındı.

İlimizde işsizlik sorunu ile ilgili kurumlarla görüşmelerin yapılarak, işsizlik oranının düşürülmesine yönelik öneriler hazırlanmasına karar verildi.

İlimizde çalışan kadın işçilerin çalışma hayatında karşılaştıkları sorunların gündeme alınarak kadın işçilerimizi bilinçlendirmeye yönelik konferanslar verilmesi kararı alındı" denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık