Türk Polis Teşkilatı 179 Yaşında

Milas’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Atapark meydanındaki Atatürk Anıtı’na Milas İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar tarafından çelenk sunulması ile başlayan etkinlikler, şehitlik ziyareti ve kurum ziyaretlerle devam etti.

Türk Polis Teşkilatı 179 Yaşında
  • 11 April 2024, Thursday 15:40

POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatı’nın 179. Yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle yapılan etkinlikler 5 Nisan Cuma günü saat 13:30’da Ulu Cami’de hayatını kaybetmiş emniyet mensupları adına okutulan mevlid ile başladı. Aynı gün akşam saat 20:30’da lokma dağıtımı ile devam eden etkinlikler 10 Nisan Çarşamba günü saat 10’da Atapark’ta düzenlenen tören ile devam etti.

“POLİS KORKULAN DEĞİL, GÜVENİLEN BİR GÜÇTÜR”

Törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Milas İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar, protokol üyeleri, şube müdürleri ve emniyet personelleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milas İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Söztutar günün ve anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Atatürk ilke ve inkılaplarının bekçisi, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyor, en derin saygılarımı sunuyorum. Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir, adaletliyiz. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Teşkilatımızın 179. Kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Milas ilçemizde de büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında fedakârca çalışan mesai arkadaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, sizlere en derin saygılarımı arz ediyorum.”

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Atapark’ta düzenlenen töreninin ardından, protokol üyeleri ile Milas İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar, şube müdürleri ve emniyet personelleri tarafından Milas Şehir Mezarlığı’nda bulunan şehitlik ziyaret edildi.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık