Türk Polis Teşkilatı’nın173’üncü kuruluş yıldönümü kutlanıyor

Adem KANKAYNAR -

Türk Polis Teşkilatı’nın173’üncü kuruluş yıldönümü kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıldönümü kutlama programı kapsamında Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve arkadaşlarının yanı sıra, Milas Kaymakamı Eren Arslan da, ilçemizdeki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 2017 yılı ve 2018 yılının ilk üç ayında ilçemiz genelindeki asayiş olaylarının rakamlarını açıklayan Emniyet Müdürü Ava, kısıtlı personel sayısına rağmen ilçemizin genelde ‘huzur ve güven açısından yaşanabilir bir kent’ olduğuna vurgu yaptı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Emniyet Müdür Yardımcıları ve ilçemizdeki basın mensuplarının katıldığı toplantıda, Emniyet Müdürü Ava, 2017 yılında ve 2018 yılının ilk üç ayında ilçemiz genelindeki asayiş olaylarını, suça karşı alınan önlemlerle huzur ve güvenin sağlanmasına, korunmasına yönelik çalışmaları aktardı.

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava; “İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği tarafından 2017 yılında 66 şahsa FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olma suçundan işlem yapılırken, gözaltına alınan şahıslardan 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.Geriye kalan 59 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğince, yine 2017 yılında; 1 şahsa Türk Milletini, Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçundan, 1 şahsa halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan, 6 şahsa Cumhurbaşkanına hakaret, 14 şahsa 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’na muhalefet, 16 şahsa 5846 Sayılı Sınai Mülkiyet Hak İhlalleri ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 71’nci maddesine muhalefet, 1 şahsa ise 298 Sayılı Seçim Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapılmıştır.

İlçemiz genelinde; otel, bar, pansiyon, kahvehane, internet oyun salonu, birahane, kafe/kafetarya gibi işletmelere geçen yıl içerisinde Türkiye genelinde 21 kez genel asayiş uygulaması yapılırken, ilçemizde de 24 kez yapılmıştır. Denetimler sonucunda kapalı alanda sigara kullanımından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na muhalefetten 26 ayrı kişiye, küçük yaşta çocuğa alkol sunumundan dolayı 2 işyeri sahibine, yine küçük yaştaki çocuklara sigara satışından dolayı 2 ayrı işletme sahibine, kayıtlarını usule uygun tutmamaktan 4 otel işletmesine, kıyılmış tütün-belgesiz satış-tütün ürünlerini bölerek satmaktan 14 ayrı işletme sahibine idari yaptırım uygulanmıştır” dedi.

 

2017 yılında meydana gelen asayiş olayları …

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, 2017 yılında polisin sorumluluk alanı içinde meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili rakamları da şöyle açıkladı:

“2017 yılı içerisinde toplam suç türlerine göre 3 bin 57 olay meydana gelmiştir. Bunlardan 2 bin 753’ü asayiş, 127’si Kaçakçılık-Mali-Organize suçlar, 65’i Narkotik, 52’si Terörle Mücadele, 39’u güvenlik olayları ve 21’i de bilişim suçlarıdır. Meydana gelen 2 bin 753 asayiş olaylarında tahkikat neticesinde yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen 46 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.”

 

Vatandaşlara uyarı

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas halkının özellikle hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmasını istedi. Emniyet Müdürü Ava; “Vatandaşlarımız evden ayrılırken pencere ve kapılarını kapatıp kilitlemeli, bina önü veya içerisinde yabancı bir şahıs görmeleri halinde mutlaka kime geldiklerini sormalı, evde değerli eşya ve fazla miktarda para bulundurmamalı, uzun süreli evden ayrılacaksa mutlaka evde bir ışığı yanık tutmalı ve komşularına, gideceklerini haber vermelidirler.

Dolandırıcılık olayları vesilesi ile vatandaşlarımız sahte para, altın dolandırıcılığı ya da kendisini polis-savcı olarak tanıtan, vatandaşımızın telefonuna ‘hediye kazandınız’ ya da ‘çekiliş kazandınız’ gibi SMS’ler atarak, vergi veya kargo ücreti adı altında para talep eden, sağlık veya hayat sigortasının yenilenmesi için para yatırılmasını talep eden, herhangi bir bahane ile para/yardım talep eden kişilere itibar etmemeliler. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli ve duyarlı bulunmaları gerekiyor ve böyle durumlarda mutlaka 112 bağlantılı polis imdat hattını aramalılar” dedi.

 

Trafik …

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan uygulamalarda; 9 bin 876 aracın kontrol edildiğini, 8 bin 534 araca 1 milyon 342 bin 462 TL para cezası uygulandığını belirten Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca 436 araç trafikten men edilmiştir. Alkollü araç kullanan 143 sürücünün sürücü belgesi geçici olarak geri alınmıştır. Çevreyi rahatsız edecek şekilde egzozu açık ve yüksek sesle müzik dinleyen 589 araç sahibine cezai işlem uygulanmış olup, egzozları ve müzik sistemleri söktürülerek araçlar trafikten men edilmiştir.

İlçemizin en önemli sorunlarından biri de otopark sıkıntısıdır. Bisiklet yolu, engelli yeri, kaldırım üzerine hatalı park eden 4 bin 3 araca park cezası uygulandı.

Nisan ayından itibaren sürücü belgesi işlemleri Nüfus Müdürlüklerine devredildi. Araç tescil kısmındaki 2 personel, sahada denetlemede görevlendirilerek, 2018 yılı içerisinde denetimlerimizi daha da aktif ve etkin hale getirmeyi hedefliyoruz. İki adet motosikleti devreye sokarak, başta abartılı egzoz ve egzozu açık motosikletler ve kasksız motosiklet kullanan sürücüler üzerinde ağırlıkla durulacak.”

 

“En başarılı birimimiz, KOM”

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, son bir yıl içinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) biriminin en başarılı birim olduğunu belirterek, “İlçemizde etkin bir şekilde uyuşturucu ile mücadele edilmekte, ekiplerimiz tarafından okul önlerinde belirli aralıklarla şok uygulamalar yapılmaktadır. Özellikle gece saatlerinde metruk binalar ve park yerleri, cafe ve içkili alanlarda devriyeler arttırılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucu; 128.801.31 gram esrar, 34.71 gram Metamfetamin, 23.01 gram ve ayrıca 29 paket Bonzai, 51 adet Ecstasy, 1.44 gram Kokain, 1.87 gram Marok ve 36 kök Hint Keneviri ele geçirilmiştir. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en geniş kapsamlı göçmen kaçakçılığı suçuna yönelik operasyon yapılmış, 450 göçmen ile organizatörler yakalanarak, haklarında yasal işlem yapılmıştır” dedi.

 

“Polisiye tedbir yetmez, ailelerin de müdahil

olması gerekiyor”

Toplantıda yaptığı konuşmada, özellikle okul çıkış saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin okul önlerinde beklediğini, bu kişilere polis devriyelerin çoğu zaman müdahale ettiğini ancak çözümün tamamen polisiye tedbirlerde olmadığını belirten Milas Kaymakamı Eren Arslan ise konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu çocuklar hepimizin… Onlar bizim geleceğimiz… Dolayısıyla onları kötü alışkanlıklardan alıkoymak için yürütülen çalışmalar, projeler, yasal tedbirler tek başına yeterli değildir. Mutlaka anne ve babaların da çocuklarıyla yakından ilgilenmeleri gerekiyor.”

 

Kutlama töreni bugün saat 10’da Atapark’ta

Polis Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıldönümü töreni bugün saat 10’da Atapark’ta Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal marşımızın okunması ve konuşmaların ardından program, İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde sürecek ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık