“Türk ve Türkiye isimleri hiçbir yerden kaldırılamaz!”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Türk ve Türkiye isimleri hiçbir yerden kaldırılamaz!”

CHP Muğla Gençlik Örgütü İl Başkanlığı’ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin kullanmakta oldukları kurumsal adlardan ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ ibarelerinin kaldırılması talimatı verilmesi konusunda yazılı bir açıklama yapılarak, “Ne Türkiye Barolar Birliği’ni, ne Türk Tabipler Birliği’ni, Türk Gençliği’ni ve Türkiye Cumhuriyeti değerlerini sizin zorbalığınız karşısında ezdirtmeyeceğiz” denildi.

 

Haklı ve gerçekçi hiçbir gerekçe

gösterilmeksizin …

CHP Muğla Gençlik Örgütü İl Başkanı Bekir Perçin imzalı açıklama şöyle …

Geçmişi binlerce yıllık tarihe dayanan, 90 yıllık şanlı Cumhuriyet geleneği ile taçlanan Türk milleti, geçtiğimiz birkaç gün içinde tüm değerleri alaşağı edilme tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır.

Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en üst yönetim kademesi tarafından, haklı ve gerçekçi hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yalnızca mesleki işlerinin gerektirdiği şekilde gündem yorumunda bulunmalarının akabinde itibarsızlaştırmak maksadıyla Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin kuruluş isimlerindeki Türk ve Türkiye ibaresinin kaldırılması talimatı verildi.

 

Kabul etmiyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda da belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu ibareler dahilinde ülkemiz sınırları içinde her kişi ve kurum milli değerlerimize sadık şekilde faaliyet yürütebilir ve özellikle kurum adları bu faaliyet alanlarının sınırlarını bildirir.

Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği gibi kişi hak ve özgürlükleri bağlamında ülkemizde en etkin şekilde çalışmalarını sürdüren, insanın en temel haklarından olan özgür yaşam hakları konusunda koruyucu ve savunucu olmuşlardır.

O yüzden bu kurumlarımızın halkımız nezdinde bu tarz söylemlerle itibarsızlaştırılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin yılmaz bekçileri olarak bildirmek isteriz ki bağnazlığın, zorbalığın, karanlığın ve faşizan yönetim anlayışının her geçen gün artarak kendini hissettirdiği ülkemizde, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne inancı tam,Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan her kişi ve kurum, ‘mevcut iktidarın otoritesini sarsacak tehlike’ olarak görülmekte ve hayatın her alanında büyük bir kıyıma ortam yaratılmaktadır.

 

Ezdirtmeyeceğiz

Ancak biz de; sözde adına tarih yazmaya çalışanların değil, verdiği mücadele ve ödedikleri bedeller ile tarih yazanların torunları, Ulu Önderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün umudu olan gençler olarak bir kez daha haykırıyoruz: Tüm kirli oyunlarınıza, tüm karalama çabalarınıza rağmen, sizin karanlığınızı yırtacağız.

Okullarda, tarlalarda, fabrikalarda yani emeğin, alınterinin olduğu her yerde güçlenerek mücadelemize devam edeceğiz.

Ne Türkiye Barolar Birliği’ni, ne Türk Tabipler Birliği’ni, Türk Gençliğini ve Türkiye Cumhuriyeti değerlerini sizin zorbalığınız karşısında ezdirtmeyeceğiz.

 

Peşkeş çektirmeyeceğiz

Bizler, Atatürk’ün çocukları olmaktan duyduğumuz onuru sizlere peşkeş çektirmeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, kurtardıkları bir insan hayatının gururunu, Atatürk’ün canını emanet ettiği mesleklerinin onurunu ve insanı yaşatmanın, insanı barış içinde yaşatmanın mutluluğunu sizlere peşkeş çektirmeyeceğiz.

 

Tüm korkularınızda haklısınız

Görüyoruz ki ağzınızdan çıkan her söz, attığınız her adım korkunuzun ete kemiğe bürünmüş halidir.

Yıllar içinde gönül bağı, fedakarlık, akıl ve bilim ışığında var ettiğimiz Cumhuriyet değerlerimizin sizin karanlığınıza ışık tutup cehalet yuvalarınızı bozmasından, kontrolsüz gücünüzü sarsmasından korkuyorsunuz ve inanın tüm korkularınızda haklısınız.

Eylemlerimizle, söylemlerimizle ve düşüncelerimizle, Cumhuriyete olan tüm inancımızla karanlığınızın karşısındayız.

Bu anlamda bir kez daha tekrar ediyoruz;

Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği gibi, milli değerlerin sonuna kadar savunucusu olmuş hiçbir demokratik kitle örgütümüz yalnız değildir.

Türk ve Türkiye isimleri hiçbir yerden kaldırılamaz ...

Saygılarımızla ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık