“Türkçülük asla ırkçılık değildir!”

ÖNDER Haber -

“Türkçülük asla ırkçılık değildir!”

“3 Mayıs Türkçülük Günü” ilçemizde de MHP Milas İlçe örgütü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı…

Dün saat 13’te MHP Milas İlçe binası önünde toplanan partililer, dev bayraklar ve Mehteran Takımı eşliğinde ilçemiz merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında “Ne mutlu Türküm diyene”, “Her şey vatan için” sloganları atıldı. Yürüyüşe katılanlara zaman zaman çevrede bulunan vatandaşlar da alkışlarla eşlik ettiler.

 

“Herkesi sağduyulu

olmaya davet ediyoruz”

Yaklaşık bir saat süren ve parti binası önünde sona eren yürüyüşün ardından düzenlenen etkinlik ve günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, “100 yılda bir oluşan Türkçülük Günümüz ile mübarek Miraç Kandilimizi bir arada kutluyoruz, ne mutlu bizlere. Kandilimiz mübarek günümüz kutlu olsun. Yeryüzünde yaklaşık 3 yüz milyon Türk yaşamaktadır. Bu 3 yüz milyonluk insanın özüdür Türkçülük! Kimliğidir Türkçülük! Asla ırkçılık değildir Türkçülük! Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ söylemi ile Türkçülüğün ırkçılık olmadığını bütün dünyaya duyurmuştur. Bütün vatandaşlarımızın ayrımsız olduğunu ilan etmiştir. Memleketimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm etnik gruplarla kardeşçe yaşamayı başarmış bir milletiz biz! Hal böyleyken yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir emperyalistlerin maşası, Müslümanlığın düşmanı olan terörün dış kaynaklı olduğunu bütün dünya biliyor. Aslında Haçlı seferlerinin devamı, Çanakkale savaşlarının uzantısıdır. Hatta 1071 Malazgirt savaşına, hatta Büyük Selçuklu devletine dayanır bu terör. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm mensupları ve teşkilatları olarak bizler, sorumluluğumuzun bilinci içerisinde olayları yakından takip etmekteyiz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Öfke asla şiddete dönüşmesin” dedi.

Türk halkının özünün, ahlak ve vicdan ilkesine dayandığını belirten Çayırlı, “Örf, adet ve töreler bizim ayrılmaz bir parçamızdır, hatta kanımızdır. Soygunlara, vurgunlara, milli varlığımızın sömürülmesine, milli kimliğimizin kaybolmasına asla fırsat vermeyiz! Hal böyleyken, tarih 3 Mayıs 1944. Tam 72 yıl önce bugün; iktidarın, Türk milliyetçiliğine olan tutumu karşısında, Nihat Atsız hocamız ve efsane liderimiz Alparslan Türkeş başta olmak üzere, aydınlarımız ve gençlerimiz bir gösteri yürüyüşü düzenlemişlerdir. Aslında milli bir uyanıştı bu yürüyüş. İktidar bu gösteriyi ırkçılık olarak görüp önde gelen aydınlarımızı hapishanelere atarak işkenceler yapmıştır. Rahmetli efsane liderimiz Alparslan’ın tırnaklarını sökmüşlerdir. Mahkemeler sonunda bunun bir ırkçılık olmadığını, bir fikir akımı olduğunu görüp serbest kalmalarına karar vermiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey Türk Gençliği’ hitabesinde bizlere düşen emir ve görevlerin bilinci içerisinde olduk ve olacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

MHP Milas İlçe örgütü tarafından dün ayrıca saat 20.30’da Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda Türkçülük ve Miraç Kandili kutlama programı düzenlendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık