Muğla’da CHP: 3, AKP: 2, MHP:1 Milletvekili..
7 Haziran seçimlerine göre, 1 Kasım seçimleri de büyük sürpriz sonuçlarıyla gündemimizde. Dün yapılan seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre AKP, ülke genelinde %50 civarında oy alarak tek başına iktidar olabilecek milletvekili sayısına ulaşırken, CHP’nin oy oranında büyük bir değişme yaşanmadı. Ancak MHP, hem Türkiye çapında büyük oranda oy kaybına uğradı., hem de Muğla ve Milas’ta. İlk sonuçlardan anlaşıldığı kadarıyla MHP’li seçmenler AKP’ye kayarken, hem ülke, hem Muğla hem de Milas’da HDP de oy kaybetti.
MHP’nin ülke çapındaki oy kaybı %5’lere varırken, Muğla’da da önemli oy kaybetmesine karşın (yaklaşık %4), 1 milletvekili çıkardı.
Muğla’da CHP, kesin olmayan sonuçlara göre yaklaşık oyların %48,5’unu alarak 3 milletvekili çıkarırken, AKP 2, MHP 1 milletvekili çıkardı. Buna göre CHP’den Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, AKP’den Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, MHP’den ise Mehmet Erdoğan Muğla milletvekilleri olarak Muğla’yı parlamentoda temsil edecekler.
Milas’ta ise, yine kesin olmayan sonuçlara göre CHP, 7 Haziran seçimlerine göre oylarını önemli ölçüde artırdı. CHP, Milas oylarının %53’ünü alırken, AKP %24’de kaldı; MHP oyları ise %16.30’a geriledi.
Ülke genelinde AKP, 7 Haziran seçimlerine göre ciddi bir oy artışı yaşanırken, MHP önemli oranda oy kaybına uğradı. HDP ise, 7 Haziran’a göre, barajı aşıp aşamayacağı son zamanlara kadar kuşkulu kaldı. CHP ise 7 Haziran’a göre oy artışı beklerken, ancak oylarını koruyabildi.
Bu tabloya göre, AKP’nin tek başına iktidar olabilecek milletvekili sayısına rahatlıkla ulaştığı söylenebiliyor.