Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Türkiye İYİ olsun istiyoruz”

​​​​​​​İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı’nın 3. olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste halinde mevcut ilçe başkanı Gürsel İnce’nin başkanlığında yeni yönetim seçimle belirlendi. Siyasi konuşmalar bölümünde ise yaklaşan seçimlerin önemine dikkat çekilerek, her partilinin çok iyi çalışması gerektiği belirtildi. İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce ise yaptığı konuşmada “Kardeşçe ve birlik içinde aynı davanın hizmetkarlarıyız. Derdimiz de davamız da memleket sevdası. Türkiye iyi olsun istiyoruz. Bu milli şuurla çok çalışacağız” dedi.

“Türkiye İYİ olsun istiyoruz”
  • 29 November 2022, Tuesday 15:56

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı’nın olağan genel kurul toplantısı Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin Ergun, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, eski dönem Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe ve il yönetimi, İYİ Parti Yerle Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Reşit Çavuşoğlu, Ali Kurt, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti yöneticilerinin gönderdiği mesajların okunmasının ardından genel kurul divanı oluşturuldu. Divana İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı – Muğla Milletvekili Metin Ergun, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi, Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Serkan Uzun oy birliğiyle seçildi.

Divanın yerini almasından sonra divan başkanı Ergun katılımcılara “hoş geldiniz” diyerek “kongremizin milletimize, vatanımıza, partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşımız seslendirildi.

Faaliyet, mali ve tahmini bütçe raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından siyasi konuşmalara geçildi.

TÜRKİYE İYİ OLSUN İSTEDİK

Bu bölümde ilk olarak İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürel İnce söz aldı. İnce konuşmasında şunları söyledi:

“Medeniyet yolunun taşlarını döşeyen, ülkenin makus talihini değiştirmek için yola çıkan,  iyilik hareketinin cesur insanları hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 3. olağan kongremize hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün burada aranızda olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum.

Bugün işini, evini, ailesini bırakıp yollara düşen, burada toplanan, mesele Türkiye ise, mesele memleket ise çıkarız, yürürüz, geliriz diyen siz çok değerli dava arkadaşlarım, ülkemiz için hep birlikte yollara düştük,

Niyetimiz belliydi. Türkiye iyi olsun istedik. Ve Allah’ın izniyle de cennet vatanımızın iyi olmasına çok az kaldı; buna yürekten inanıyorum. Bu uğurda dünden bugüne emek veren herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

Adalet ve vicdan için, hukuk için, demokrasi için, yolsuzluğun ve yoksulluğun önüne geçmek için, birlik ve beraberlik için, genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendi tüm Türkiye’yi karış karış gezdi, gezmeye devam ediyor. Bize ilham oldu, çalışma azmi verdi. Allah kendisinden razı olsun.

TÜRKİYE’YE UMUT OLDUK

İYİ Parti olarak artık kocaman bir aile, büyük bir partiyiz. Türkiye’ye umut olduk. Bu umudu başta Genel Başkanımız sayın Meral Akşener ve yola ilk çıkanlar yeşertti. Huzurunuzda gerek Türkiye’de gerek Muğla’da ve özellikle de Milasımızda bu umuda toprak olan, su olan, güneş olan ve sıfırı bir eden emektar benden önceki başkanlarıma ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Her birini ayrı ayrı kutluyorum. Emekleriniz çok değerli, Allah hepsinden razı olsun.

SİYASET BİR BAYRAK YARIŞI

Elbette siyaset bir bayrak yarışı. Ve bugün bu bayrağı taşıma görevi, sorumluluğu artık bizde. Sizlerden görev talep ediyoruz. Biliyoruz ki yükümüz ağır.

TÜRKİYE İYİ OLSUN İSTİYORUZ

Kardeşçe ve birlik içinde aynı davanın hizmetkarlarıyız. Derdimiz de davamız da memleket sevdası, Türkiye iyi olsun istiyoruz. Bu milli şuurla çok çalışacağız. Evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için önümüzdeki genel seçimlerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmak için her zamankinden daha çok çalışacağız.

Yunus Emre’nin de dediği gibi “kader, gayrete aşıktır.” Gayret bizden, takdir Allah’tan. Rabbim bu yolda bizleri mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

İYİ’LER KAZANACAK

İnce’nin ardından kürsüye davet edilen İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Mehmet Çayırlı, partinin kuruluş aşamasında yaşanılanları aktararak başladığı konuşmasında “parlamenter sistem için iktidar için çok çalışacağız ve başaracağız” derken, İnce’den önce başkanlık görevini sürdüren Kasım Özkan ise “sağlık problemlerim nedeniyle görevi bırakmak zorunda kaldım. Benden sonra görevi Gürel kardeşim devraldı. İnşallah bundan sonra da sağlıklı bir şekilde hep birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz” dedi. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikalar Başkanı Gülgün Çolakoğlu kongrenin hayırlı olmasını dileyerek “İYİ’ler kazanacak” dedi.

İYİ PARTİ AK PARTİ’NİN KAYBEDEBİLECEĞİNİ GÖSTERDİ

Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, yaklaşan seçim sürecine değinerek “politikalarımızla geliyoruz. Yeter ki vatandaşlara bu politikalarımızı anlatalım, çözüm önerilerimizi anlatalım” dedi.

KARAMSARLIĞA DA KAPILMAMAK LAZIM

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi ise “karşımızda çok güçlü bir iktidar var. Basın, medya elinde. Sabahtan akşama kadar propaganda yapıyorlar. Altılı masanın başarılı olamayacağını dile getiriyorlar. İşimiz kolay değil. Karamsarlığa da kapılmamak lazım. 2023’ü de kaybedersek Azerbaycan’a döneriz. Orada ne var. Seçmenin yüzde 40’ı seçime gidiyor. Bu yüzde 40’ın da yüzde 30’luk bölümü mevcut iktidara oy veriyor. Yüzde 60’lık seçmen sandığa küsmüş. İYİ Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kaybedebileceğini gösterdi. Bunu da 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin, İYİ Partinin desteğiyle aldığı yerel belediyelerle gördük. Bizlere düşen bu seçim sürecinde de çok çalışarak milletimize her şeyi anlatmak” dedi.

BU SEÇİM ÇOCUKLARIMIZIN, TORUNLARIMIZIN GELECEĞİ SEÇİMİDİR

Genel kurulun son konuşmacısı, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı – Muğla Milletvekili Metin Ergun oldu.

Referandum sürecinden sonra ülkemizde yaşanılanları örnekler vererek aktaran Ergun, “verin yetkiyi görün etkiyi dediler. Gördük neler oldu” diyerek, hazırlamış olduğu verileri “karnelerini görelim” diyerek salondakilerle paylaştı.

“Bu verilere göre partili cumhurbaşkanlığı sistemi sınıfta kaldı” diyen Ergun, “Bu seçim herhangi bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olup olmaması, seçilip seçilmemesi ile ilgili değil. Her hangi bir siyasi partinin birinci parti olması, üçüncü olmasıyla ilgili değil. Her hangi bir kişinin milletvekili seçilip seçilmemesiyle ilgili değil. Bu seçim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği seçimidir. Gelin millet ittifakına oy verelim, İYİ Parti’yi birinci parti yapalım, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayına oy verelim ve bu felakete bir dur diyelim. O mu aday bu mu aday bölümüne ben hiç girmiyorum. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Aynı okuduğum karneye ya evet diyeceğiz ya da bu millet bu karneyi hak etmiyor diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu güne kadar görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bundan sonra görev yapacaklara da başarılar diliyorum” dedi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Ergun’un da yaptığı konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde Gürsel İnce’nin başkanlığında oluşturulan İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetimi yapılan seçimle şu isimlerden oluştu.

Ahmet Özgür Bodur, Ali Karaağaç, Asım Büyüktiryaki, Ayla Sarı, Beyhan Kaçar, Burak Toguç, Burak Aşıcı, Can Helvacıoğlu, Cemile Akpalamut, Duygu Kaba, Esendal Kozak, Esma Akbay, İbrahim Aydın, Kasım Özkan, Murat Ekin, Mustafa Hüsmen, Muzaffer Kocakaya, Mümtaz Asmalı, Nazan Yakabaşı, Nihat Bilgin, Olcay Akarsu, Özben Meşelik, Özcan Gül, Recep Uzun, Sadettin Sül, Serbülent Anıl, Sevim Arslan, Sultan Acar, Süleyman Ün, Ural Çevik, Yavuz Kaya Yılmaz, Zafer Korucu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis