Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Türkiye Yamaç Paraşütü Finali Ören’de yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hava Sporları Federasyonu işbirliği ile Ören Doğa Sporları Derneği’nin düzenlediği, Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı’nın da destek verdiği Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Finali Ören Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Yamaç paraşütü uçuşları için olanak sağlayan 620 metre yüksekliğe sahip Ören Alatepe, 6-9 Ekim tarihinde Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Finali’ne ev sahipliği yapacak.

Türkiye Yamaç Paraşütü Finali Ören’de yapılacak
  • 28 September 2022, Wednesday 14:27

ÖRDOST Derneği ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu işbirliğinde yapılan organizasyon 6 Ekim Perşembe günü başlayacak. Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Finali’nde, sporcular Alatepe’den uçarak, Ören’deki nokta hedefine en kusursuz şekilde inmeye çalışacak. İdman uçuşları ile başlayacak Hedef Finali’nde resmi yarışmalar 7 Ekim Cuma günü ve 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak. 9 Ekim Pazar günü saat 11.00’de  yapılacak final bölümünde takım ve klasman birinciliği belli olacak, milli takım sporcuları seçilecek. Birbirinden renkli görüntülerle geçmesi beklenen yarışmada, dereceye giren sporculara ödülleri törenle verilecek.

Daha önce Ören’de iki Türkiye şampiyonası finali, bir ön izlemeli dünya şampiyonası etap yarışması ile 3 tane uluslararası festival düzenleyen ÖRDOST Derneği, yamaç paraşütü sporuna merakı olan herkesi yarışmayı izlemeye davet etti.

Yarışmanın amacı; Yamaç paraşütü sporunun ülkemizde tanıtımını yapmak, THSF Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımı seçmelerine puan vermek ve Türkiye’de bulunan uçuş yerlerinin dünyadaki yamaç paraşütü pilotlarına tanıtılması ve sporcularımızın gelişimi için düzenlenen bir organizasyon.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis