Tuzla sulak alanı flamingolarla renklendi..

Türkiye’ye göç eden kuşların konakladığı önemli sulak alanlardan biri olan Muğla Milas’taki Tuzla Sulak Alanı, Anadolu’da “allı turna olarak anılan ve kafileler halinde gelen flamingoları ağırlamaya başladı.

Tuzla sulak alanı flamingolarla renklendi..

Kanatlarındaki kırmızı renk sebebiyle, Anadolu’da halk arasında “allı turna” olarak isimlendirilen flamingolar, uzun göç yolculuklarını tamamlayarak ülke genelindeki sulak alanlara gelmeye başladı.  Yıl boyunca farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki Tuzla Sulak Alanı da sürüler halinde gelen flamingolarla renklendi. Kış aylarını sulak alanda geçirecek olan flamingolar, görsel şölen sunarak izleyenleri büyüledi. Milas-Bodrum karayolu kenarında bulunan sulak alana gelen vatandaşlar, kıyıya yakın noktalarda beslenen flamingoları görüntüleme fırsatı buldu.  

Flamingoların, Tuzla Sulak Alanı’na her yıl ekim ve kasım aylarında geldiğini söyleyen Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Ferhat Karakoyun, flamingoların yanı sıra sulak alanı pelikan, ördek türleri, balıkçıl, kaz, su tavuğu gibi pek çok kuşun beslenme ve barınma yeri olarak seçtiğini ifade etti.

Yöreye olan ilgiyi bir hayli artıran flamingolar ve diğer kuş türlerini korumak için bilinçlendirme çalışması yaptıklarını kaydeden Karakoyun, “Sulak alanımızın misafirleri bir bir gelmeye başladılar. Kışı burada geçirecek olan flamingolar ve diğer kuşlar, bölgeye gelen herkesten ilgi görüyor. Özellikle sabahın ilk ışıklarında ve gün batımında eşsiz görüntüler sunan flamingoları görüntülemek için bölgemize gelen birçok ünlü fotoğrafçı var. Tuzla Sulak Alanı’nda turizmin gelişmesi için kuş gözlem kuleleri ve yürüyüş yolları yapımını kapsayan bir proje hazırlanmıştı. Bu projenin bakanlığımız tarafından hayata geçirilmesi, bölgemiz turizmi ve sulak alanın korunması için büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık