Tuzla’da kuş katliamı durdurulsun!

ÖNDER Haber / A.Kemal KAŞKAR -

Tuzla’da kuş katliamı durdurulsun!

Emekli olduktan sonra, ilçemiz Milas’ın en güzel köşelerinden biri olan Boğaziçi’ne yerleşen Heykeltıraş, Emekli Subay Namık Kemal Arıkan, Tuzla sulak alanında tanık olduğu kuş katliamına tepki olarak ‘bu katliam duruncaya/durduruluncaya kadar’ eser üretmeyeceğini duyurdu.

Kısa süre önce, Tuzla’daki katliam ile ilgili olarak ‘imza kampanyası’ da başlatan Arıkan’ın yaptığı (“Aldığım karar” başlıklı) açıklamayı, gazetemizin en dikkat çekici yerinde, yani birinci haber olarak yayınlıyor ve ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşları göreve çağırıyoruz …

“Yıllardır (20 yıl) Boğaziçi, Bargilya, Tuzla sulak alanı Milas/Muğla bölgesinde oturuyorum. Burayı çok seviyorum çok beğeniyorum.

Ne üzücü ki, buraya dünyanın her bölgesinden gelen Flamingolar-Allıturnalar, Pelikanlar, Yalıçapkınları, Yaban Ördekleri, Milaslı avcılarca katlediliyor.

Bu bölgede yaşayan biz sanatçılar, gözümüzün önünde bu katliam ve silah sesleri içerisinde kulaklarımızda çığlıklar varken, yıllardır üretmeye gayret ettiğimiz Milas’ı tanıtan eserlerimizi üretmemiz mümkün değildir.

Bu sulak alanda katliam durana kadar, burası av yasağı kapsamına alınana kadar bu tür çalışmalarımı durdurdum.

Bu misafir göçmen kuşlar katledilirken, bizim burayı tanıtan eserler üretmemiz mümkün değil.

Milaslıların, burayı korumaları, burayı sevmeleri, bizleri desteklemeleri umudu ile …”

(4 Ocak 2017)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık