Üç dalgıçtan biri yaşamını yitirdi…

Adem KANKAYNAR -

Üç dalgıçtan biri yaşamını yitirdi…

 

İlçemiz Güllük Körfezi’nde bulunan balık çiftliklerinde çalışan 3 dalgıç, balık ağlarını kontrol etmek üzere daldı ancak dalgıçlardan biri su yüzüne çıkamadı. Henüz bilinmeyen bir nedenle Yusuf Vefa Sirkeci yaşamını yitirirken, Sirkeci’nin naaşı memleketi Isparta’ya gönderilirken, 2 dalgıç da İzmir’de tedavi altına alındı…

Güllük Körfezi’nde yer alan bir balıkçılık şirketine ait çiftlikte sertifika sahibi 3 dalgıç, balık ağlarını kontrol etmek üzere, 21 metre derinliğe daldılar. Asıl görevi birim amirliği olan fakat dalgıçlık sertifikası bulunan Yusuf Vefa Sirkeci, aynı şirkette dalgıç olarak çalışan iki arkadaşıyla birlikte ağ sistemlerini kontrol etmek amacıyla denize daldı.

Bir süre sonra çıkış için birbirlerine işaret veren dalgıçlardan ikisi su yüzüne çıktı fakat Yusuf Vefa Sirkeci’nin çıkış yapmadığını gördüler. Bunun üzerine tekrar dalış yaparak arkadaşlarını aradılar ancak Sirkeci’ye ulaşamadılar. Bunun üzerine karadan yardım istendi. Bölgedeki başka dalgıçlar olay yerine çağrılırken, 112 acil çağrı merkezine de haber verildi.

Yaklaşık 20 dakika sonra Sirkeci bulunarak su yüzüne çıkarıldı. Sağlık görevlileri kalp masajı yaptılar ve talihsiz adamı ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Ancak tüm çabalara rağmen Sirkeci, hayata döndürülemedi.

 

İlk belirlemeler

kalp krizi…

Dalış yapılan balık çiftliğinin yetkilisi ile yaptığımız telefon görüşmesinde, Yusuf Vefa Sirkeci’nin ilk yapılan muayenesinde denizde kalp krizi geçirdiği yönünde bulgulara ulaşıldığını ifade ederek; “Adli Tıp’ın vereceği nihai raporda her şey net olarak anlaşılacaktır ancak yapılan ilk muayenede kalp krizi geçirmiş olabileceği söylendi. Elbette çok üzgünüz. Hiçbir arkadaşımızın başına böyle talihsiz bir olayın gelmesini istemeyiz. Öte yandan bu dalışlar hemen her gün yapılan rutin dalışlardır. Balık havuzlarının bulunduğu bölgede derinlik 40 metre ancak ağlarımız 21 metre derinlikte bulunuyor ve şirketimizde görevli dalgıçlarımız, sürekli bu ağları kontrol etmek için dalış yaparlar. Yani arkadaşlarımız için rutin bir iş ve alınması gereken bütün önlemler de alınarak bu dalış işlemlerini gerçekleştiriyorlar” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık