Ücretli Otopark uygulaması başlıyor …

ÖNDER Haber - Adem KANKAYNAR -

Ücretli Otopark uygulaması başlıyor …
  • 30 September 2017, Saturday 7:28

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizdeki yetki-sorumluluk alanı içinde olan 4 caddede ücretli otopark uygulaması önümüzdeki haftadan itibaren başlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleyi kazanan ANS Gıda Yatırımları A.Ş. bünyesindeki ‘Park 48’ adlı Otopark İşletmeciliği şirketi tarafından, Ekim ayında başlanacak uygulama ile ilgili olarak, firmanın İşletme Müdürü Ali Balkav, geniş bir açıklama yaptı.

Uygulama için, Milas 2 bölgeye ayrıldı …

Atatürk Bulvarı, Müştakbey, Ahmet Taner Kışlalı ve Zafer Caddesi’nde uygulanacak olan ücretli otopark uygulaması için Milas’ın 2 ayrı bölgeye ayrıldığını belirten İşletme Müdürü Ali Balkav; “Birinci bölge Atatürk Bulvarı ve Müştakbey Caddesi, ikinci bölge de Ahmet Taner Kışlalı ve Zafer Caddesi olarak belirlendi.

Belirlenen 4 cadde de aynı plakalı araçlar günde bir defaya mahsus ilk 15 dakika ücretsiz olarak park yapabilecek. Sonraki zaman dilimlerinde birinci bölgede fiyatlar şöyle olacak:

15 - 30 dakika için 2 TL, 30 - 60 dakika için 4 TL, 60 - 120 dakika için 5 TL, 120 - 240 dakika için 6 TL, 240 - 360 dakika için 8 TL, 360 - 480 dakika için 10 TL ve 480 - 600 dakika arası içinse 12 TL olacak.

Birinci bölgede, yani Atatürk Bulvarı ve Müştakbey Caddesi’nde uygulama, sabah saat 08.00 ile akşam 21.00 arasında, ikinci bölge dediğimiz Ahmet Taner Kışlalı ve Zafer Caddesi’nde ise sabah saat 09.00 ile akşam 17.00 arasında ücret uygulaması yapılacaktır. Hafta sonlarında ikinci bölgede ücret uygulaması yapılmayacaktır.

Öte yandan ikinci bölgedeki fiyat uygulaması, birinci bölgeden 50 kuruş daha ucuz olacaktır.

Uygulamanın 10 saatlik bölümü dışındaki kalan zaman diliminde ise her saat için 1 lira otopark ücreti alınacaktır” dedi.

Sahada 25 ‘Trafik Düzenleme Görevlisi’ görev yapacak …

İhale kapsamında 4 caddede uygulanacak ücretlendirme için, ‘Trafik Düzenleme Görevlisi’ olarak adlandırılan 25 personelin görev yapacağını belirten İşletme Müdürü Ali Balkav; “Personelimize, hizmet kalitesinin arttırılması, vatandaşa nasıl bir yaklaşımda bulunması gerektiği gibi konular başta olmak üzere daha birçok konuda hizmet içi eğitim verilecek” dedi.

Abonelik sistemi önümüzdeki süreçte uygulanacak …

Aylık olarak sürekli park edilecek araçlar için aylık abonelik sisteminin de önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacağını belirten Balkav, bu uygulamada da vatandaşı mağdur etmeyecek rakamlarla abonelik sisteminin başlayacağını söyledi.

Uygulamadan ‘Gaziler’ ücretsiz yararlanacak …

Bakanlar Kurulu ve Muğla UKM kararları doğrultusunda Gazilerin (araçlar kendi üzerine kayıtlı olmak kaydıyla) uygulamadan ücretsiz olarak yararlanacağını belirten İşletme Müdürü Ali Balkav; “Sarı Basın Kartı sahibi basın mensupları, kendileri için ayrılmış bölgeye park edecek Engelliler, ilk yarım saat için ödeme yapmayacak. Sonraki zaman dilimlerinde ise normal tarife uygulanacak” dedi.

Motosikletler için otomobil fiyatının yarısı kadar, minibüs - kamyonet gibi araçlar için otomobil fiyatlarının yüzde 50 fazlası, kamyon ve otobüsler için ise otomobil fiyatının 2 katı olarak fiyat belirlendiğini vurgulayan İşletme Müdürü Balkav; “Firma olarak 1 yıldır Muğla merkez ve Marmaris’te uygulamayı yürütüyoruz. Bu süreçte vatandaş ile personelimiz arasında hiçbir problem yaşanmadı. Çünkü bizler, kanunların emrettiği ölçülerde ve insanlarımıza karşı son derece nazik, kibar bir yaklaşım içerisinde görev yapıyoruz. Elbette bir hizmet veriyoruz ve karşılığında belli bir ücret talep ediyoruz. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü çerçevesinde Milas’ta da bu görevi sağlıklı bir şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık