“Ücretsiz taşıma ile ilgili yasa revize edilmeli”

Oktay ÇAYIRLI –

“Ücretsiz taşıma ile ilgili yasa revize edilmeli”

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu tarafından kahvaltılı toplantı düzenlenerek, hem odanın bir yıllık çalışmaları değerlendirildi, hem de ilçemizde görev yapan gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlandı…

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal ve Oda yönetim kurulu üyelerince dün saat 10’da Ertaç Otel’in yemek salonunda kahvaltılı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

“10 Ocak Çalışan

Gazeteciler Gününüzü

şimdiden kutluyorum”

Kahvaltı öncesinde, düzenlenen programın içeriğiyle ilgili kısa bir açıklama yapan Oda Başkanı Paskal, “Ülkemiz, ilçemiz ve esnafımız için zor bir yılı geride bıraktık. Umarım barış içinde tüm insanlık için güzelliklerin olduğu bir 2017 yılı yaşarız. Bu duygularla yeni yılınızın başarılı ve mutlu geçmesini dilerim. Toplumumuzun diğer kesimleri gibi zor şartlarda çalışarak çok önemli bir görev yaptığınızı düşünüyorum. Doğru haberlerin insanlarımıza ulaşmasını sağlayarak, geleceğimizle ilgili olumlu gelişmelere vesile olmaktasınız. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü şimdiden kutluyorum” dedi.

Ücretsiz taşımalar için

esnaf desteklenmeli

Daha sonra, 2016 yılı içinde Oda tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Paskal, “Muğla Büyükşehir Belediyesi projesi olan toplu taşımada dönüşüm adı altında yaklaşık 7 kooperatif 255 araç ile ÖTTA’ya dönüştürülmüştür. Bu proje kapsamında 65 yaş üstü, engelli, şehit ve gazi yakını gibi kişiler ücretsiz ve son derece modern araçlar ile taşınmaktadır. Bu taşıma gruplarının UKOME ile olan tüm işleri Odamız tarafından takip edilmektedir. Daha önceden yaptığımız planlamalara göre işleyişin olumlu ve olumsuz yönleri sıkı takibimiz altında olmakta ve bu durumlar Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bildirilmektedir. 65 yaş üstü, engelli, şehit ve gazi yakını gibi ücretsiz taşıma ile ilgili yasanın yeniden revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu yasa kamu ekonomisini olumsuz yönde suistimal ederek esnafımıza ekonomik zararlar vermektedir. Esnafımız, doğrudan gelir desteği dışında mazot ve diğer giderler üzerinden ÖTV azaltılarak desteklenmelidir” dedi.

Mevzuatlardan

kaynaklanan zorluklar

Toplu yolcu taşımacılığı yapan diğer minibüs kooperatiflerinin önceden aldıkları yetki belgelerini her yıl için yeniden uzatma çabalarının devam ettiğini, onların ekonomik, sosyal ve bölgesel durumları göz önünde bulundurularak sürekli hizmet vermelerini sağladıklarını dile getiren Paskal, “Bu çabalarımızı, 2016 yılında ülke genelinde yaşadığımız sosyal ve ekonomik zorluklar olumsuz etkilemektedir. Bir başka yolcu taşımacılığı ve öğrenci servisi yapan “S” plaka sahibi üyelerimiz için rutin yapılan bütün işlemler odamız tarafından takip edilerek uygulanmaktadır. 2016 yılında ilçemizde yapılan Milli Eğitim Taşımalı Sistem organizasyonunda ihale döneminde mevzuatlardan kaynaklanan zorluklar yaşanmıştır. Yasayla belirlenen ihale yönetmeliği ile Okul Servis Yönetmeliği’nin birbirine uyum sağlayamaması sebebiyle küçük sıkıntılar yaşandı. Yetkili kurumlara bu sorunlar iletildi. Dilerim 2017 yılında yapılacak Taşımalı Eğitimde ve taşıma ihalelerinde bu tür sıkıntılar yaşamayız. Öğrenci ve personel servisi araçlarımızın UKOME kararlarına göre takip edilecek işleri Odamız tarafından üyelere bildirilmekte” dedi.

İlçemizde taksimetrelere

zam yok

Taksici esnafı için UKOME’nin; bütün durakların yeniden sayı, plaka, durak yeri konusunda güncelleme yapmak için karar aldığını belirten Başkan Paskal, “Bu kararın uygulanması için bekliyoruz. Şu ana kadar yoğunluk sebebiyle bu konuda bir çalışma yapılamadı. Taksilerin Çalışma İzin Belgesi gibi rutin işlerini zamanında takip ediyoruz. Taksimetre ücretleri için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zam uygulaması yapılmadı. Taksici esnafımızla sık sık yaptığımız toplantılarda hak ve sorumlulukları yönergeler ışığında kendilerine anlatmakta olup, taksi kullanma kültürünü ilçemizde yeniden canlandırmaya çalışmaktayız. Kamyoncu esnafımızın geçmiş yıllardan kaynaklanan sorunları ile boğuşuyoruz. İki kamyon kooperatifimizi uzun zamandan beri yoğun çabamıza rağmen maalesef birleştiremedik. Bu çaba ve çalışmalarımıza gelecek haftalardan itibaren tekrar başlayacağız. Büyük lojistik firmaları ile rekabet etmek için bu şartlar; nakliye sektöründe birlik olmaz isek, piyasa şartlarına uyum sağlayamaz isek kamyoncu esnafı olarak ömrümüzün çok uzun olduğunu düşünmüyorum. Küçük nakliyeci yani kamyonetçi esnafımız ile sık sık birlikte olup onların sorunlarını giderme ve destek olma faaliyetlerimiz devam etmektedir” dedi.

Sorunlar, üst birlikler ve

yerel mülki amirliklere

iletiliyor

Esnafa yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktardıktan sonra Oda tarafından rutin olarak sürdürülen diğer çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Paskal, “Bütün bunlarla beraber, Odamızın diğer rutin çalışma hizmetleri devam etmekte. Esnafımızın mazot, yedek parça, sigorta, motorlu taşıtlar vergisi gibi giderlerdeki zamların ücretlere olumsuz yansıması durumunda yetkililere bildirip zam talep etmekteyiz. Zaman zaman yapılan zamlar yeterli olmamaktadır. Bu da hizmetlerimizin sürekliliği konusunda bizi olumsuz etkilemektedir. Esnafımızın sorunları, üst birlikler ve yerel mülki amirliklere Odamız tarafından bildirilmekte. Sonuç olarak özetlediğimiz bu sorunlar ve çalışmalarımızın detayını zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz. Kamuoyundan gelen olumlu olumsuz tepkileri değerlendiriyoruz. Ülkemiz ve bütün dünya için güzel bir 2017 yılı diler, çalışmalarınızda başarı dileklerimle esnafımıza verdiğiniz destek için teşekkür ederim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık