Ucuz atlatıldı...

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Ucuz atlatıldı...

İlçemiz Aydınlıkevler Mahallesi Güçsan Sanayi Sitesi (Otobüs Terminali) yanında yeni yapılan binanın istinat duvarı yıkıldı. İki bina arasında meydana gelen göçük nedeniyle binada oturanlar itfaiye merdiveni ile evlerden tahliye edilirken, Kuşadası’ndan gelen (BOB) isimli arama kurtarma köpeği ile göçük altında ölü ya da yaralı arandı.

Meydana gelen göçük nedeniyle bölgeye çok sayıda sağlık görevlisi, polis ekipleri ve AKUT görevlileri sevk edilirken, enkaz altında kalan olup olmadığını anlamak üzere önce ekipler bir çalışma yaptı, ardından Aydın’a bağlı Kuşadası ilçesinden arama kurtarma köpeği getirtildi. Bu arada binada oturan ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu bina sakinleri, itfaiye merdiveni ile evlerinden tahliye edildiler.

Arama kurtarma köpeğinin gelmesiyle ikinci kez enkaz altında arama kurtarma çalışması başlatırken, enkaz altında ölü ya da yaralı olmadığının anlaşılması üzerine, iş makineleri vasıtasıyla molozlar temizlenerek bölgeden uzaklaştırıldı.

İki binadan biri olan ve İla İnşaat firması tarafından inşa edilen binanın müteahhidi Ali Demir, kendi yaptığı binanın yapı denetim firmaları tarafından denetlendiğini, iskân ruhsatının alındığını ve tüm işlemlerin ardından binanın teslim edildiğini belirterek;

“Bize ait kısımda tuğladan örülmüş bir duvar yok. Tamamen 30 cm kalınlığında demirli, perde betondan oluşmuş bir duvar vardır. İmara veya projeye aykırı bir durum söz konusu değildir. Tamamen sapasağlam bir bina yapıldı ve sahiplerine teslim edildi.

Diğer binanın müteahhidi tarafından yapılan hata nedeniyle maalesef hepimiz mağdur olduk. Çünkü yıkılan bu duvar, istinat duvarının arkasına hiçbir baskı yapılmadan taş duvardan örülmüş görülüyor. Üstüne de toprak dolgu yapılmış” diyerek, meydana gelen göçük nedeniyle can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Aşırı yağışlar ve deprem…

Çevre sakinleri ve olay yerinde incelemelerde bulunan yetkililer, son günlerde meydana gelen deprem ve aşırı yağışların neden olmuş olabileceğini belirtirken, olay mahallinde geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan Elektrik Dağıtım Şirketi (ADM) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKi görevlileri, olası bir tehlikeye karşı enerji akımını ve suyu kestiler. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık