Uğur Mumcu’ya saygıyla …

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

Uğur Mumcu’ya saygıyla …

Bugün 24 Ocak 2018. Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 25. yıldönümü!

Uğur Mumcu’nun katledilişinin 25’inci yıldönümü dolayısıyla gazetemize iletilen, Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun anma mesajları şöyle …

 

“Uğur Mumcu, Cumhuriyet’in sesidir”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, 1993 yılında katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 25. yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Akbulut mesajında, “Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz savunucusu, gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 25. yıl dönümünde bir kez daha özlemle anıyoruz” dedi.

Mumcu’nun, Cumhuriyet’in sesi olduğunu belirten Süleyman Akbulut, “Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adamış; Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele vermiştir. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Mumcu, Kuvayı Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden birisidir. Mumcu’nun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu’yu 25. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıyorum” dedi.

 

“Uğur Mumcu, halkımızın pusulasıydı”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Uğur Mumcu’nun ölümünün 25. yıldönümünde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen ‘Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu’nun açılışında konuştu.

Halkı bilgilendirme mücadelesindeki aydınların karanlık güçler tarafından öldürüldüğünü söyleyen Feyzioğlu, “Aydınlar halkın pusulasıdır. Doğru bilgilendirilmiş bir halkın önünde hiçbir güç duramaz. Hainlerin korkakça yerleştirdiği bir bombayla bizden koparılan Uğur Mumcu, gerçek bir Cumhuriyet aydınıydı. Millî idi. Şahsi menfaat kollamadan doğru bildiğini söyler, kimseden korkmadan inandığını yazardı. Halkımızın pusulasıydı. İnsanlarımızı pusulasız bırakmak isteyen karanlık güçler onu öldürdü. Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı gibi pusula aydınlarımıza yaptıkları gibi” dedi.

“Uğur Mumcu, siyaset-ticaret-tarikat ilişkilerini; F tipi suç örgütünün köklerini, emperyal güçlerin silah satışı, petrol, su kaynakları ve güç uğruna yaptıklarını ve ülkemiz üzerindeki senaryolarını çok önceden teşhis etmişti, çok önceden halkımızı bilgilendirme mücadelesine girişmişti” diyen Feyzioğlu, “Uğur Mumcu’yu anmak, onun sözlerini slogan gibi anlamadan tekrarlamakla olmaz. Yaptığını yapmakla olur. Önce bilgi, sonra fikir sahibi olmakla olur. Doğru bildiğini söylemekle olur. Milli duruşla olur” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık