Ulaşım Ücretlerine Zam Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde UKOME toplantısında alınan karar doğrultusunda şehir içi toplu taşıma ücretlerinde yapılan zamlar bugün itibariyle başladı.

Ulaşım Ücretlerine Zam Yapıldı

Toplu taşıma kullanıcıları 2 Mayıs Perşembe gününden itibaren zamlı tarife ile yol parası ödeyecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Seminer

Salonu’nda, 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 13.30’da Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Emre Tümer başkanlığında gerçekleştirilen UKOME toplantısında alınan karar neticesinde toplu taşımaya yüzde 25 ila yüzde 35 oranında zam yapıldı.

Bu kapsamda, Muğla İl genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret Tarifelerinden, elektronik kartlı indirimli (öğrenci) ücret tarifesi; 9.90 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 12.50 TL olarak, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise; 18,40 TL iken, 23 TL olarak belirlendi.

Ayrıca, Menteşe İlçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin yoğun olarak kullandığı, “Kampüs Hattı” öğrenci ücret tarifesi; 6.90 TL olarak uygulanmakta iken bu ücret Ahmet Aras’ın kampüs içi ring ücretinin 1 TL olacağını açıklamasının ardından bu ücrette artışa gidilmedi. Muğla Kent Karsız binişlerde ise ücret 30 TL olarak düzenlendi. 100 TL olan indi-bindi taksi ücreti de 150 TL oldu.

Muğla'da yeni dönemin ilk UKOME toplantısında geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımıyla yapıldı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda şehir için toplu taşıma ücretlerine yeni zamlar yapıldı.

Kararlar gereğince toplu taşıma ücreti 0-10 KM arasında elektronik kartlı indirimli öğrenci ücret tarifesi 12.5 TL'ye elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise 23 TL'ye yükseltildi. Bodrum Otogar-şehiriçi ücreti ise öğrenci 9 TL, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise 15 TL olarak belirlendi.

Taksimetre ücretleri ise Açılış 83 TL, KM başı 33.50 TL ve en kısa mesafe 150 TL olarak şekilde düzenlendi.

Yeni ücretlendirme tarifesi 2 Mayıs Perşembe gününden itibaren yürürlüğe girdi.

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, taksici esnafına çağrıda bulunarak, “Taksimetre yeni tarife ayarları 02 Mayıs Perşembe günü (bugün) saat 09.00’dan itibaren odamızda yapılmaya devam edecektir. Taksici esnafımızın mağdur olmaması için Taksimetre ayarlarını yaptırmaları önemle rica olunur.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık