Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Adem KANKAYNAR -

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98’inci kuruluş yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, bugün ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de rengarenk, cıvıl cıvıl etkinliklerle çoşkuyla kutlanıyor.

Dr. Mete Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan-düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni bugün saat 09.00’da Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın ikinci bölümü, Dr. Mete Ersoy İlkokulu’nda sürecek.

Programın, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak ikinci bölümünde daha sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Oratoryo, Müzikli gösteri, Gölge oyunu canlandırılması, Halk oyunları gösterileri, Ront gösterisi, Flüt ile koro dinletisi yapılacak. Kutlama programı, Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.

 

Mesajlar …

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gazetemize iletilen kutlama mesajları şöyle …

 

Muğla ValisiEsengül Civelek

Egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı, Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. yıldönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe kutlamanın büyük onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla taçlanarak, devletin gücü millet egemenliğine dayandırılmıştır. Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen, dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gelecek nesillere olan inancın simgesi olmuştur.

Ülkemizin geleceği, ulusumuzun en değerli varlıkları çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık geleceğin güvencesidirler. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı her alanda iyi bir şekilde yetiştirmek, geleceğe en iyi şekilde hazırlamak görevimizdir, sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz Şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

 

Muğla Büyükşehir Belediye BaşkanıDr. Osman Gürün

Türk milleti olarak hep birlikte, kol kola, coşkuyla kutladığımız, bizleri coşkuyla bir araya getiren, ülkemiz tarihinin dönüm noktası olmuş özel günlerimiz, milli bayramlarımız var. 23 Nisan 1920 tarihi, ileri görüşlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü temel alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açması ve Anadolu’yu fikirlerini, düşüncelerini özgürce söylediği, birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olduğu TBMM çatısı altında toplamasının tarihidir.

Ve bu tarihi Atatürk; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” dediği çocuklara armağan etmiştir. Çocukların özgür, barış içinde bir dünyada kardeşçe yaşaması, farklılıklarını zenginlik olarak görmeleri ve tanışmaları için de bugün tüm dünya çocuklarının bayramıdır. Bizler de Atamızın çocuklara armağanı 23 Nisan’ı çocuklarımızla, hep birlikte doyasıya coşkuyla kutlamalı ve bizleri bir araya getiren, bir arada tutan ulusal bayramlarımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız.

Bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu özel günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum.

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 98. yılını kutluyoruz.

23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet ve Demokrasi yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Türk Milleti, dün olduğu gibi, bugün de Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bugünleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık