Uluslararası 23. Pedasa Festivali,5 - 6 Mayıs’ta yapılacak

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Uluslararası 23. Pedasa Festivali,5 - 6 Mayıs’ta yapılacak

Uluslararası 23. Pedasa Festivali, 5 - 6 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

5 Mayıs Cumartesi günü saat 12’de Girelbelen Köyünden Pedasa’ya Doğa Yürüyüşü ile başlayacak olan festival Şenlik alanında; Prof. Dr. Adnan Diler, Mehmet Tuncay Karaçoğlu, Alp Uzeri ve Bilge Ekinci’nin konuşmacı olarak katılacakları “Yakın Denizlerde Doğa, Toplum ve Kültür Rotaları” konulu söyleşi ile sürecek.

Şenlik alanında saat 19’da Yörük Obaları eşliğinde Şenlik Ateşi ve Yörük Ocağı yakılıp, “Bodrum Yöre Geceleri” etkinliği düzenlenecek.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, 6 Mayıs Pazar günü saat 9:30’da Pedasa Kalesi önünden doğa yürüyüşü başlatılacak. Saat 11’de Pedasa Kazısı Ekibi eşliğinde Pedasa Antik Kenti gezilecek, bu arada, Zeytin ve Çöğür Armudu aşılaması yapılacak.

Program kapsamında ayrıca, Pedasa Kalesi önünden Şenlik Alanına kortej düzenlenecek.

Davul zurna ve Yörük obaları eşliğinde develerle çeyiz taşınması, At yarışları, Yöresel Kına Gecesi, Zanaat Yarışları, Kütük Kesme, Keçi Yakalama, Kuyudan Kova Çıkarma, Kömür Ocağı Yakma, Bodrum Yemekleri Yarışması, Yörük Çadırı Ziyaretleri, Bodrumlu Şairlerden Atışma, Sözlü Tarih Çalışması ve Bodrum Sohbetlerinin yanısıra, Bodrum Yörük Obaları Derneği, Muğla Yörük Obaları Derneği, Milas Yörük ve Türkmen Kültür Derneği ve Kırmızı Kuşaklılarla Düğün Oyunları ekiplerinden halk oyunları gösterilerinin yapılacağı Festival, Yöresel Sanatçılar Tenekeci Mehmet, Aşık Mustafa, Ender Kasal, Reha Ergene, Ali Çakır, Rasim Eriş ve Ekibi, İsmail Uzunoğlu’ndan konserler ile sona erecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık