Ünal Türkeş’i saygıyla uğurladık!

A. Kemal KAŞKAR / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Ünal Türkeş’i saygıyla uğurladık!

30 Eylül Cumartesi günü, iki gündür tedavi görmekte olduğu hastanede kalp krizi yüzünden yaşamını yitiren Muğla basınının önemli isimlerinden Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Devrim Gazetesi sahibi Gazeteci -Yazar Ünal Türkeş, dün son yolculuğuna uğurlandı. Türkeş, Menteşe Kurşunlu Camii meydanında gerçekleştirilen törenin ardından öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazını müteakiben Muğla Şehir Eski Mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine katılan Muğla Valisi Esengül Civelek, Türkeş ailesine başsağlığı diledi.

Cenaze törenine, oğlu Atalay Türkeş, damadı Mahir Ateş, CHP Muğla Milletvekilleri Av. Akın Üstündağ ve Prof. Dr. Nurettin Demir ve, AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla eski milletvekillerinden Fevzi Topuz, ilçe Belediye Başkanları, kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve sevenlerinden oluşan kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.

Başkan Gürün: “Muğla için gerçekten büyük bir kayıp oldu”

Ünal Türkeş için düzenlenen törende bir konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Ünal Abi, sabah 9’dan akşam 5’e kadar durmadan çalışan, Muğla’nın geçmişi ile ilgili bağını güçlendirmek için uğraşan bir insan, adeta bir öğretmendi. Bize vereceği daha çok şey vardı. Ben kendisinden sürekli bilgilerini kitap haline getirmesini rica ettim. Kendisine tahsis ettiğimiz kütüphanesinde bu bilgilerini kitap haline getiriyordu. 3 ayda 2 kitap yazdığını söylediler. Bizler yazdığı 2 kitabı yayına hazır hale getirip sizlerle buluşturacağız. Muğla için gerçekten büyük bir kayıp oldu. Onu çok arayacağız” dedi.

Prof. Demir: “Muğla’nın en güçlü hafızası”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise, “Ünal Amca’ya bir soru sorduğumuzda hemen gazetesinin raflarından bir belge çıkarır ve sorumuzu cevaplardı. Muğla’da hafızası bu kadar güçlü başka birisi yoktur. Muğla’ya aşık bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisinden çok şey öğrendik. Işıklar içinde yatsın” dedi.

Gümüş: “En son Arasta’yı anlattı”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Ünal Amca’nın yaptığı hizmetler asla unutulmaz. Bizim danışmanımız, öğretmenimiz gibiydi. Belediye şenlikleri için çektiğimiz belgeselde bizlere son olarak Arasta’yı anlatmıştı. Hatta belgeselde, geçmişin özlemiyle elini kalbine götürüyordu. Çok üzücü bir gün yaşıyoruz” dedi.

İbrahim Türkeş: “Abim, kentin kültür doktoruydu”

Ünal Türkeş’in kardeşi İbrahim Türkeş ise yaptığı duygusal konuşmada, “Muğla halkı gerçekten kendisine verilen değeri iyi biliyor. Bunu bugün görebiliyoruz. Abim Muğla aşığı bir insandı. Hatta kentin kültür doktoruydu. Fakat yanıldığımız bir durum var. Muğla hafızasını kaybetmedi. Muğla’nın hafızası abimin kitaplarında yıllarca kalacak” dedi.

Kaytan: “Fahri doktora verilmeli”

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Ünal Türkeş ile ilgili duygularını ifade ettiği konuşmasında, “Ünal Amcanın ölümü ile Muğla kent hafızasını kaybetti. Türkeş ölmeden önce üniversite tarafından kendisine fahri doktora ünvanı verilmesini bekliyordu. Ben üniversitenin bu konu ile ilgili bir çalışma yapmasını temenni ediyorum” dedi.

Akbulut: “Bayrağı yukarılara taşıyacağız”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise, “Muğla ve Anadolu Basını çok önemli bir değeri kaybetti. Bizler Ünal Türkeş’ten aldığımız bayrağı yukarılara taşıyacağız. Kendisinden öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmayı görev olarak görüyoruz” dedi.

Ünal Türkeş’e saydı töreninin ardından Kurşunlu Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazını müteakiben Ünal Türkeş’in tabutu omuzlarda taşınarak Devrim Gazetesi önüne getirildi. Daha sonra, yıllarca mesai verdiği işyerinden alınan Türkeş’in cenazesi, Muğla Şehir Eski Mezarlığında sevenleri tarafından toprağa verildi ...

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden açıklama

Bu arada, Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, Gazeteci - Yazar ve MGC Onursal Başkanı Ünal Türkeş’in vefatına ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Muğla’nın en köklü gazetelerinden Devrim Gazetesi sahibi ve Cemiyetimizin Onursal Başkanı Ünal Türkeş büyüğümüzün ani vefatından derin bir üzüntü duymaktayız. Cemiyetimizin de mensubu bulunduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) bünyesinde uzun yıllar aktif görev almış olan Sayın Türkeş, Cemiyetimizin de uzun yıllar başkanlığını yürütmüş ve meslek kuruluşumuzun bugünlere gelmesinde önemli katkılar koymuştur.

Muğla’daki birçok sivil toplum kuruluşunda da görev alan Ünal Türkeş, araştırma, inceleme ve kaleme aldığı kitaplarla da Muğla ve ülkemiz toplum yapısının yaşayan hafızası olarak akıllara kazınmıştır.

Gerek Muğla, gerek Türk Basını önemli bir değerini yitirmiştir. Sayın Türkeş’ten edindiklerimizi, ömrümüz yettiğince yaşatmayı bir görev kabul ettiğimizin bilinmesini isteriz.

Bu duygularla değerli büyüğümüz Sayın Ünal Türkeş’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum.” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık