Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Üniversitelilerden köy okuluna sevgi eli

Eskişehir’de üniversite öğrenimi gören öğrenciler, Milas'ın Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi'ndeki okulu ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi. 'Yüzde gülücük, yüzde mutluluk' topluluğu üyesi üniversite öğrencileri; okulun eskimiş duvarını boyadı, öğrencilerle oyunlar oynadı.

Üniversitelilerden köy okuluna sevgi eli

Eskişehir’de bulunan Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi öğrencileri, Milas’taki köy okulunu ziyaret ederek çocuklarla buluştu. ‘Yüzde gülücük, yüzde mutluluk’ topluluğu üyeleri, Milas’ın Çomakdağ-Kızılağaç İlkokulu’nu ziyaret etti. Tamamı üniversite öğrencisi olan 16 genç, köy okulunun yıpranmış duvarını da boyadı. Yapılan ziyarette ayrıca, miniklere palyaço ve müzik gösterisi ile yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirildi. 
Çomakdağ İlkokulu’ndaki minik öğrencilere; İkiztaş ve Ketendere Mahallesi’ndeki öğretmen ve öğrenciler de katıldı. Etkinliğin sonunda okul bahçesinde piknik yapıldı.
Öğrenci topluluğunun sözcüsü 23 yaşındaki Sadiye Karatoprak, “Sosyal medyada paylaşım yaparak ihtiyaç sahibi okullara ulaşmak istedik, geri dönüşler aldık. Çomakdağ-Kızılağaç İlkokulu’ndan bir öğretmenimiz bize ulaştı. Okulun durumu hakkında yazışmalar yapıldı, fotoğraflar incelendi.” dedi.
Karatoprak ayrıca, “Çok sayıda okuldan talep geldi ancak Çomakdağ Kızılağaç İlkokulu en ihtiyaç sahibi okul olarak görünüyordu. Birleştirilmiş sınıfta eğitim görülen bu okulun fotoğraflarını yönetim kurulu üyelerimizle beraber inceledik ve bu okulda karar kıldık.” ifadelerini kullandı.
1,5 yıllık bir süreçte 6. okulu da tamamladıklarını belirten Karatoprak, Çomakdağ için 1 ay boyunca hazırlık yaptıklarını söyledi. Tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan 16 kişiyle katılım gösterdiklerini ifade eden Karatoprak, “Çok sayıda okula 45 kişilik otobüslerle gidiyoruz ancak öğrenci topluluğu olduğumuz için bütçelerimiz sınırlı oluyor. Bizim gibi topluluklara destek olunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık