Üreticilere, fiğ ve bakla tohumu dağıtıldı

Adem KANKAYNAR -

Üreticilere, fiğ ve bakla tohumu dağıtıldı

Tarımda verimin arttırılması, bitki besin maddelerince güçlendirilmiş, kaliteli, bol ve devamlı ürün almanın imkânını yaratma adına, ilçemize bağlı Şenköy mahallesinde ÇATAK (Çevresel Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması) projesi kapsamında yeşil gübreleme çalışmalarında kullanılmak üzere üreticilere adi fiğ ve bakla tohumu dağıtıldı.

Dağıtım törenine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Kaymakam Adayı Erinç Demir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, 153 nolu TARİŞ Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çoban, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Ayhan Demirçivi, çok sayıda mahalle muhtarı ve üreticiler katıldı.

İlçe Müdürü Eşref Arslan, yaptığı konuşmada genç nüfusun tarımda çalışmak istemediğini ve kentlere göçtüğünü belirterek, bu ve benzeri çalışmaların genç nüfusun kente göçünü azaltacağına inandığını söyledi. Arslan, konuşmasında ayrıca markalaşma ve marka tescilinin önemi konusunda bilgilere yer verdi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ilçemizin ve özellikle Şenköy mahallesinin zeytinle geçindiğini, daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı için eğitim çalışmaları yaptıklarını belirterek, Şenköy üreticisinin de yavaş yavaş üretimde markalaşması gerektiğini vurguladı.

İl Müdürü Şakir Fırat Erkal ise yaptığı konuşmada, ülkemizde yıllardır toprağın ve çevrenin hor kullanıldığını, bu anlamda artık topraklarımızın yorulduğunu belirterek, Bakanlık olarak bu tarz etkinliklerle yenilikleri üreticilere anlattıklarını, daha fazla genç nüfusun tarımda istihdam edilebilmesi için destekler verdiklerini, her yeniliği yerinde anlatıp uyguladıklarını söyledi.

Erkal, yeşil gübreleme çalışmalarının da bu anlamda önem taşıdığını, toprağın iyileştirilmesi için, daha iyi ve kaliteli üretim için bunun gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan da yaptığı konuşmada, üzerinde yaşadığımız toprağımızın ve suyumuzun korunması gerektiğini, bu varlıkların stratejik öneme sahip olduğunu, sürdürülebilir olması için Tarım Bakanlığının çalışma ve desteklerini önemsediğini söyledi.

İnsanımızın bu tarz çalışmaları kabullenebilmesi için gözüyle görüp faydasına inanması gerektiğini söyleyen Arslan, toprak meselemizin, memleketimizin ve geleceğimizin meselesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Tören, üreticilere adi fiğ ve bakla tohumlarının dağıtılmasıyla son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık