Üreticilerin çocuklarıyla Süt Ürünleri Fabrikasına gezi düzenlendi

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Üreticilerin çocuklarıyla Süt Ürünleri Fabrikasına gezi düzenlendi

Milas Süt Üreticileri Birliği tarafından, 21 - 25 Mayıs Süt Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi … Milas’ta yaşayan ve geçimini hayvancılık ve sütçülükle sağlayan ailelerin çocukları, süt fabrikasına düzenlenen gezi ile aileleri tarafından üretilen sütün, süt ürünlerine nasıl dönüştürüldüğünü yakından görme fırsatı buldular …

Milas Süt Üreticileri Birliği Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, 21 - 25 Mayıs Süt Haftası dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Milas Süt Birliği tarafından etkinlik düzenlenerek, süt tüketiminin önemine dikkat çekildi. Bu arada, 34 ilkokul öğrencisi, düzenlenen etkinlikle, Birliğin en önemli iş ortaklarından Ak Gıda’ya ait Aydın ili Germencik ilçesindeki süt fabrikasını gezdiler.

Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Birlik Genel Müdürü Soner Güney ve 4 öğretmenin de katılımıyla gerçekleştirilen ziyaret sırasında fabrika yöneticileri öğrencileri iki grup halinde fabrikada gezdirerek, sütün peynir ve diğer süt ürünlerine nasıl dönüştürüldüğü hakkında bilgiler verdilerr.

 

İlk kez çocuklar

konuk edildi

Ak Gıda’nın 1996 yılında kurulduğunu belirten Fabrika Müdürü Mürsel Meydan, daha önce birçok meslek ve yaş gurubundan ziyaretçilerinin olduğunu, ilk kez üretici çocuklarını fabrikada ağırladıklarını, bundan ayrı bir heyecan duyduklarını ve memnun kaldıklarını belirterek, geziye katılan çocukların sorularını yanıtladı.

Çocuklara süt ve süt ürünleri tüketip tüketmedikleri yönünde soru yönettikten sonra, süt tüketiminin önemine dikkat çeken Meydan, “Kemik gelişiminiz, sağlığınız için süt tüketmelisiniz. Her gün mutlaka en az bir bardak süt içlemisiniz” dedi.

Yaklaşık üç saat süren ziyarette öğrencilere fabrika yönetimi tarafından öğle yemeği ikram edildi ve hediyeler verildi. Gezi, çektirilen anı fotoğrafları ile tamamlandı.

Aileleri tarafından üretilen sütün, büyük fabrikalarda nasıl süt ürünlerine dönüştürüldüğünü yakından görme fırsatı bulan öğrencilerin programı Milas Süt Birliği önünde çekilen toplu fotoğraf ve hediye paketlerinin verilmesiyle son buldu.

 

Çocuklar için farklı bir

deneyim oldu

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nü ve 21 - 25 Mayıs Süt Haftası’nı her yıl çeşitli etkinliklerle kutlamaya çalıştıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Dünya Süt Günü etkinliğini, üreticimize ait bir çiftlikte gerçekleştirmiş, şehirde yaşayan ilkokul öğrencilerinin etkinliğe katılımı sağlanmıştı. Etkinlik ile öğrencilere marketlerde paketlenmiş halde gördükleri sütün kaynağında nasıl üretildiği anlatılarak, süt ve süt ürünlerini yeteri kadar tüketmeleri konusunda teşviklerde bulunmuştuk. Bu yıl ise; köyde anne babalarıyla birlikte ürettikleri sütün, süt toplama merkezlerine teslim edilip, süt tankerleriyle fabrikaya ulaşmasına kadar tanıklık edebilen Birliğimiz üyesi üreticilerimizin, ilkokulda öğrenim gören çocuklarına yönelik bir etkinlik düzenlemek istedik” dedi.

Süt üreticilerinin çocuklarının, sütün hangi aşamalardan geçerek mamul haline dönüşüp tüketiciye nasıl ulaştığını yaşayarak anlamalarını sağlamak amacıyla önemli iş ortaklarından Ak Gıda’ya ait Aydın ili Germencik ilçesindeki süt fabrikasına gezi etkinliği düzenlediklerini ifade eden Başkan Gezgin, “34 öğrenci ve 4 öğretmenimizin katılımıyla gerçekleşen program, çocuklarımız açısından farklı bir etkinlik oldu. İnsan için en önemli gıdalardan olan sütü aileleriyle birlikte üreten çocuklar, büyük fabrikada makinelerle bu işin nasıl yapıldığını yakından görme fırsatı buldular. Çocuklar için çok farklı bir deneyim oldu. Etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan’a, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a ve personellerine, bizleri misafir eden Ak Gıda ailesine, etkinliğimize katkıda bulunan Türkiye Ekonomi Bankası’na teşekkür ediyoruz. ‘Süt üretmek bizim işimiz, tüketmek sizin tercihiniz’ diyerek Dünya Süt Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık