Üstgeçitler yeterince güvenli değil!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR –

Üstgeçitler yeterince güvenli değil!

İlçemizde çevre yolu olarak adlandırılan 23 Nisan Bulvarı üzerinde güvenli yaya geçişlerinin sağlanması için yapılan üstgeçitlerin ‘yeterince güvenli olmadığı’ belirtiliyor.

İki üstgeçitin, özellikle çocuklu aileler ve engelli yurttaşlarımız için, doğruca anayola inen bölümleri nedeniyle büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Bisikletli ve hatta motosikletli geçişler için de kullanılan üstgeçitlerden doğrudan karayoluna inildiğini belirten yurttaşlar, “Üst geçidin inişi doğrudan karayoluna bağlanıyor. Bu şartlarda, Allah korusun, engelli bir bireye ait tekerlekli sandalye veya bebek arabasının kontrolden çıkıp yola fırlaması mümkün. Bu da büyük bir felaketlere neden olabilir” diyorlar.

Bisikletli geçişlerde, anlatıldığı şekilde kazalara birkaç kez ramak kaldığını da dile getiren yurttaşlar, “Bisikletleriyle üst geçitten inen çocuklar, hızlarını ayarlayamayıp anayolun belirli bir kısmına kadar çıkabiliyorlar. Bu durum, karayolunda seyir halindeki araçların sürücüleri için de hiç beklenmedik bir duruma neden oluyor. Öyle, sürücülerin dikkatli olmayla falan çare bulunabilecek bir konu değildir bu. Sayın yetkililerin, üst geçitlerin oluşturduğu bu sorunun çözümü için zaman yitirmeden bir çalışma başlatmaları gerekiyor” diyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık