ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR ARTIK MİLAS’TA..

Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirerek, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumu olan Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilçemizde açılmasının ardından ilk ders yapıldı.

ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR ARTIK MİLAS’TA..
  • 21 September 2019, Saturday 13:39

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım Milas Bilim ve Sanat Merkezi’nde ilk derse katıldı. İlçemizde açılan Bilim ve Sanat Merkezi ile ilgili açıklama yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bugün tarihe tanıklık ettik” dedi.

“Milas İlçemizde ilk defa Bilim Sanat Merkezimizi açarak ilk dersimizi yaptık” diyen Bal; “Bu yıl seçilen 32 özel yetenekli öğrenci ve geçmiş yıllarda seçilip Milas’ta Bilim Ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bulunmadığı için  Muğla ve Bodrum’a giden 17 öğrencinin nakil olmasıyla toplam 49 öğrencinin kaydı yapılmıştır.
Merkezimizde, özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla bilişim atölyesi, akıl oyunları atölyesi, tasarım atölyesi resim atölyesi, müzik atölyesi fen bilimleri atölyesi ve matematik atölyesi ortamlarında eğitim verilmektedir. Eğitim hizmetlerimiz özel yetenekli öğrencilerin performansları ve eğitim ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanacak programlara göre hafta içi akşamları ve cumartesi günleri verilmektedir.
 
BİLSEM’e kayıtları yapılan öğrenciler;
a) Uyum,   
b) Destek eğitimi,
c) Bireysel yetenekleri fark ettirme,
ç) Özel yetenekleri geliştirme,
d) Proje üretimi ve yönetimi eğitim programlarına alınırlar.
​Programları tamamlayan öğrencilerimize  tamamladığı her programın sonunda müdürlüğümüzce “Program Tamamlama Belgesi” verilir.
Bilim ve Sanat Merkezi sınavlarına 1. 2. ve 3. Sınıf öğrencileri katılmaktadır. Sınıf öğretmenleri tarafında genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar ile müzik alanlarında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrencilerin BİLSEM’lere aday gösterilmesi üzerine sınavlara katılma hakkı kazanılmaktadır. BİLSEM’e kaydı yapılacak öğrencilerin tanılanmasına ilişkin iş ve işlemler Bakanlığın yayımladığı kılavuz doğrultusunda Bakanlık, il tanılama sınav komisyonu, BİLSEM’ler ile Rehberlik Ve Araştırma Merkezlerince yürütülür. Bu sınavda hak kazanan öğrenciler bu eğitim hizmetlerini 12. Sınıf sonuna kadar yukarıdaki programlara göre eğitim alırlar.

Bilim Sanat Merkezimizde üstün yetenekli öğrencilerimiz bundan sonra başka yerlere gitmeden, eğitim öğretim hayatlarını sürdürecekler. Bu okul öğrencilerimizin geleceği hazırlanmasında artı değer katacak ve yeteneklerine göre öğrencilerimize üstün bir birey olarak yetiştirecektir. Okulumuzun açılmasında emeği geçen arkadaşlarımıza, tüm yetkililerimize teşekkür ediyor; Milas’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Her şey öğrencilerimiz için, her şey Milas için” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık