“Uygulama, Pazartesi günü yeniden başlayacak”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

“Uygulama, Pazartesi günü yeniden başlayacak”

Geçtiğimiz hafta Salı günü yaşanan ve ne yazık ki ölümle sonuçlanan olayın ardından, kamuoyunda sıkça tartışılan, ‘Ücretli otopark uygulaması ne olacak’ konusunu, ihaleyi alan ‘Park 48’ adlı şirket yetkililerine sorduk ... Şirket yetkilileri meydana gelen olaydan çok büyük üzüntü duyduklarını belirterek eklediler:

 

Geçtiğimiz hafta Salı günü akşam saatlerinde ilçemiz Müştakbey Caddesi’nde otopark görevlisi F.Ö. ile bölgeye aracını park eden Önder Kaya adlı yurttaş arasında başlayan tartışmanın büyümesi sonucu otopark görevlisi F.Ö’nün bıçakla yaraladığı Önder Kaya’nın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın üzerinden şirket, çalışanlarını caddelerden çekmişti. Ertesi günden itibaren kamuoyunda; “Bundan sonra ne olacak, uygulama kalkacak mı, yoksa devam mı edecek?” soruları sorulmaya başlanmıştı.

Olayın üzerinden geçen bir haftalık sürede uygulamaya ara verilmiş ve o gün bugündür, ilçemizin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki 4 caddesinde şirket çalışanları görülmemişti.

Meydana gelen olayın üzerinden bir hafta geçti ve bundan sonra ne olacağını sormak üzere şirket yetkililerine ulaştık. Konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirten şirket yöneticileri, meydana gelen olaydan tüm şirket çalışanlarının çok üzgün olduğunu, hiçbir akıl ve vicdan sahibi insanın kabul edemeyeceği bu olayla ilgili aslında söylenebilecek söz bulamadıklarını belirterek, hayatını kaybeden Önder Kaya’ya rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilediklerini belirttiler ve “Bütün bunlar için üzgünüz, ancak şirket olarak biz bu olayın bir tarafı değiliz. Keşke o tartışma yaşandığı an personelimiz bizleri arasa ve durumu bize aktarsaydı. Süratle olay yerine intikal eder ve olayın bu noktaya gelmesine izin vermezdik” diyerek yaşananlar için üzgün olduklarını dile getirdiler.

“Park etme durumu açık alanda olduğu için meydana gelecek hasardan şirket olarak biz sorumlu değiliz”

“Olayın, park halindeki araca başka bir aracın çarptığı ve olay yerinden kaçıp gitmesinin neden olduğu ileri sürülürken, olayda hayatını kaybeden Önder Kaya’nın aracına neden göz-kulak olunmadığını sorması ve aracında meydana gelen hasarın sorumlusu olarak şirket çalışanınızı sorumlu tutmasından çıktığı iddia edilmektedir. Aracını cadde üzerine park eden ve ücretini de ödeyen bir vatandaşın aracında herhangi bir nedenle bir hasar meydana geldiğinde, şirket olarak sizin sorumluluğunuz var mı, yok mu?” şeklinde yönelttiğimiz soruya şirket yetkilileri, park edilme durumunun açık alanda olduğunu, kapalı bir alanda otopark işletmeciliği yapmadıkları için herhangi bir araçta meydana gelecek bir hasardan şirket olarak kendilerinin sorumlu olmadıklarını, ancak görevlilerin olayı görmeleri halinde durumu 155’e ihbar etmekle yükümlü olduğunu vurguladılar.

“Tüm başvuruda bulunanlardan adli sicil kaydı istiyoruz”

“Cinayeti işleyen F.Ö.’nün sabıkalı olduğu, hatta onunla birlikte birçok şirket çalışanın da sabıkalı olduğu” yönünde bazı iddiaların olduğunu sormamız üzerine ise, başvuru sırasında adli sicil kaydı istediklerini, çalışanların arasında sadece iki personelin sabıkalı olduğunu, bunların da yüz kızartıcı suçlardan sabıkalı olmadıklarını ileri sürdüler. Söz konusu olaya karışan çalışanlarının da herhangi bir sabıkası olmadığını belirttiler.

“Çalışanlara eğitim verilmediği iddiası doğru değil”

Olayın ardından kamuoyunda ve de özellikle sosyal medyada, çalışanların herhangi bir eğitimden geçirilmeden göreve başlatıldığı iddiasının yer aldığını belirterek yönelttiğimiz; “Çalışanlarınıza nasıl bir eğitim verildi” şeklindeki sorumuza ise şirket yetkilileri, personele, göreve başlamadan önce iki günlük bir eğitim verildiğini, bu eğitim sırasında karşılaşılan örneklerin de aktarılarak, bir anlamda hem teorik, hem de uygulamalı olarak personelin eğitildiği cevabı verildi.

“Biz gideriz, başkası gelir… Sonuçta uygulama devam eder”

“Bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz? Uygulama sonlandırıldı mı, yoksa yeniden başlayacak mı?” sorumuza ise şirket yetkilileri, uygulamanın Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu ve belediyenin de yasalardan aldığı yetki ile bunu uyguladığını belirterek, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihaleyi şirket olarak kendilerinin aldığını, görev yapan hiçbir personel ile organik bir bağlarının olmadığına vurgu yaparak; “Diyelim ki şirket olarak biz geri çekildik. Büyükşehir Belediyesi yeni bir ihale açacaktır, bu defa başka bir şirket ihaleyi alıp buraya gelecektir. Dolayısıyla bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyoruz ki, yaşanan olaydan fazlasıyla üzüntü duyuyoruz. Kabul etmemiz, bir taraf olmamız asla mümkün değildir. Keşke yaşanmasaydı, gencecik bir can yitip gitmeseydi. Milas kamuoyundan bu konuyu sağlıklı bir şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Yaşanan acı hepimizindir” dediler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık