‘Uygulamalı Peynir Yapımı Eğitimi’

Oktay ÇAYIRLI -

‘Uygulamalı Peynir Yapımı Eğitimi’

Slow Food Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubu öncülüğünde 2015 yılından beri düzenlenen Slow Cheese Peynir Festivali’nin bu yılki etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu’nda peynir yapımı ile ilgili program gerçekleştirildi…

Anadolu’nun yerel peynirleri için ilk adımı 2015 yılında atan Slow Food Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubunca bu yıl 2-6 Mart 2017 tarihlerinde yapılan Türkiye’nin ilk peynir festivali Slow Cheese Peynir Festivali kapsamında dün ilçemizde etkinlik düzenlendi.

Festival programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilere peynir yapımı eğitimleri verildi.

Otel, Lokanta ve Mutfak Hizmetleri Bölümü öğrencilerine Slow Food gönüllü eğitmeni Avusturalyalı peynir üreticisi Robert Paget tarafından uygulamalı peynir yapım dersi ile Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya’dan “Şirden Mayası Kullanımı” konulu bilgilendirme yapıldı.

 

Lise öğrencileriyle de

buluşuldu

Etkinlik programı kapsamında geçtiğimiz hafta Perşembe günü de Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelindi.

Etkinlik kapsamında, Yiyecek İçecek Bölümü öğrencilerine Karaova ekolojik peynir üreticileri Sylvia ve Sinan Sarpkan ile Acıpayam geleneksel beyaz peynir üreticisi Ali Büke tarafından uygulamalı peynir eğitimi verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık