Vali Çiçek de makamını çocuklara emanet etti

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Vali Çiçek de makamını çocuklara emanet etti

Muğla Valisi Amir Çiçek de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında makamını, temsili olarak çocuklara emanet etti.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Valilik makamında düzenlenen temsili 23 Nisan devir teslim töreninde, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Menteşe Atatürk İlkokulu Müdürü Suat Kıvrak, Yönelt Koleji İlkokul Müdürü Hüseyin Kılınç, Menteşe Atatürk İlkokulu Öğretmeni Tuğba Filiz Tuncel, Teknoloji Koleji Öğretmeni Zühre Arı, Menteşe Atatürk İlkokulu 3. Sınıf Öğrencileri Ecesu Demiray ile Sezayi Şanlı, Teknoloji Koleji İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri Nisan Azra Tekin ile Erol Çahan hazır bulundular.

Vali Amir Çiçek, öğrencilerin verdiği çiçek sonrası koltuğunu öğrencilere devretti.

İlk olarak Muğla Valisi Amir Çiçek’in makam koltuğuna Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Ecesu Demiray ile Sezayi Şanlı, daha sonra ise Teknoloji Koleji İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Nisan Azra Tekin ile Erol Çahan oturdular. Öğrenciler, temsili olarak oturdukları Valilik koltuğunda, Büyükşehir Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürü ve Menteşe Belediye Başkanına taleplerini ilettiler.

Öğrenciler, Emniyet Müdürü’nden otopark sorununun çözülmesini, Milli Eğitim Müdürü’nden okullardaki akıllı tahta sayısının arttırılmasını ve öğrencilerin teknolojiden daha fazla yararlanmasının sağlanmasını, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan tarihi binaların restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını, Menteşe Belediye Başkanı’ndan da parklardaki temizliğin daha sık yapılmasını istediler.

Bu sırada yaptığı konuşmada Vali Çiçek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Necip milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin, ülkemizin bağımsızlığı ile ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü, aziz Atatürk tarafından ‘Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil’ olarak görülen çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Aziz Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olmuştur” dedi.

Tören sırasında öğrencilerle sohbet eden Vali Çiçek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve günün anısına onlarla fotoğraflar çektirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık