Vali Çiçek, Milas MYO ve Milas Veterinerlik Fakültesi’ni ziyaret etti

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

Vali Çiçek, Milas MYO ve Milas Veterinerlik Fakültesi’ni ziyaret etti

7 Nisan Cuma günü ilçemizde; Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Muğla İl Müftülüğü’nce hazırlanan “Şehidim, Gazim Üzülme Emanetin Bizimle” projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katılmak için ilçemize gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu ve Milas Veterinerlik Fakültesi’nde de incelemelerde bulundu.

Vali Amir Çiçek’e yaptığı ziyaretlerde Milas Kaymakamı Eren Arslan eşlik etti.

Vali Çiçek, burada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya’dan okul hakkında bilgi aldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin açılmasının Muğla için önemli olduğuna değinen Vali Çiçek, 150 dönüm arazi üzerine kurulacak fakültenin arsasının Veterinerlik Fakültesi için tahsisinin yapıldığını söyledi.

Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Milas’ta açılacak olan Veterinerlik Fakültesi’nin bölgemize önemli katkılar sağlayıp bölgenin kalkınmasında ve hayvancılık alanında yürütülen proje çalışmalarında çiftçilere destek olacağını söyleyen Vali Çiçek, “Veterinerlik Fakültesi’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Vali Amir Çiçek ve beraberindekiler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu ve özel bir şirket işbirliğinde açılan diaspor taşı atölyesini ziyaret etti.

Burada Vali Çiçek’e, “zultanit” adıyla bilinen doğal bir taş olan ve ve ışığa göre renk değiştiren diasporla ilgili atölye kurulmasının amacının özellikle Takı Tasarım bölümünde öğrenim gören öğrenciler arasından özel ustalar yetiştirilmesi olduğu belirtildi.

Milas’ın yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ile dikkat çektiğini belirten Vali Çiçek, değerli taş sınıfında yer alan ve dünyada sadece Milas’ta bulunan diaspor madenine her geçen gün ilginin arttığının altını çizdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık