Vali Çiçek’in ‘8 Mart’ mesaisi

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Vali Çiçek’in ‘8 Mart’ mesaisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kamu kurumlarında görev yapan kadınlar ve ilimizde faaliyet gösteren bazı kadın derneklerinin temsilcilerinden oluşan heyet, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret ettiler.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, “Kadınlar toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır. Devletimiz güçlü ise milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsa hiç şüphesiz kadınlarımızın rolü oldukça büyüktür. Kadınlarımız; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda da büyük bir azim ve kararlılık göstererek, cephede savaşan askerlerimize kağnılarla mühimmat, yiyecek taşıyarak destek olmuşlardır. 15 Temmuz 2016 tarihinde de ülkemizin bekası için birliğimiz, dirliğimiz için devleti yok etmek isteyen hainlere karşı bayrağını alıp meydanlara koşan çok sayıda kadınlarımız vardır. Onlar ellerinde silah olmasa bile vatan ve millet sevgisi ile her türlü zorluğa göğüs germişlerdir” dedi.

Kadına yönelik şiddetin kökünden kazınacağını belirten Vali Çiçek, “İlgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte eğitim ve kültürel faaliyetlerle algıyı değiştirerek, kadına karşı şiddete son vermek için çalışmalar yürütüyoruz. Türk toplumu olarak kadınlara çok önem veriyoruz. Toplumdaki huzur ve güven kadınlara bağlı. Çünkü kadınlar, bu huzur ve güveni topluma yansıtacaktır” dedi.

Kadınların, toplumun her alanında aktif rol oynadığını, siyaset, bilim, girişimcilik, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta bugün kadınlarımızın istedikleri işlerde çalışabildiğini belirten Vali Çiçek, “toplumumuzda artık kadınlarımızın her türlü haklara sahip olduğu”nu sözlerine ekledi.

Tüm kadınların, 8 Mart Kadınlar Gününü kutlayan Vali Çiçek, bu anlamlı ziyaret nedeniyle kadınlara teşekkür ederek karanfil verdi.

 

“Her Kadın İçin

Bir Fidan”

Muğla Valisi Amir Çiçek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sağlık-Sen tarafından düzenlenen “Her Kadın İçin Bir Fidan” projesi kapsamında fidan dikme törenine katıldı.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Bayır Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İlkay Türkoğlu, Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Yusuf Dural ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları katıldı.

Törende yaptığı konuşmada kadının yerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ve gelecekte de çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, “Kadınların değerini biliyoruz. Tarihimize bakınca kadınlara verilen haklar konusunda diğer ülkelerden daha önde olduğumuz açıkça görülüyor. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken kadınlara verilmeyen hiçbir hak yok. Kadınlarımız artık her alanda aktif olarak rol alıyorlar” dedi.

Kadına karşı şiddetin eğitimle, sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratılarak yok edilebileceğine dikkat çeken Vali Çiçek,“Şiddet varsa, şiddet uygulayan kişinin eğitiminin eksik olmasındandır. Bu konuda annelerimize çok iş düşüyor. Eğitim ilk olarak ailede başlar” diye konuştu.

Fidan dikim etkinliğini çok yerinde ve anlamlı bulduğu belirten Vali Çiçek, “Doğayı seversek insanları da severiz, birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir şekilde yaşarız. Sevgiyi çoğaltalım. Sevgiyi ilk önce çocuklarımızla, eşimizle, arkadaşlarımızla, milletimizle yaşayalım ve tüm ülkemizde sevgi selini yayalım. Ağaç dikelim meyve versin; siz de sonrakilerde bu meyveleri yiyerek bu sevgiyi yaşatsın” dedi.

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Yusuf Dural ise yaptığı konuşmada, “Sağlık Sen olarak ‘Her Kadın için Bir Fidan’ projesiyle bugünün anısına, Sağlık kuruluşlarımızın bahçelerine, protokolümüz ve her Sağlık Sen üyemiz için meyve fidanı dikmeyi amaçladık. Bu sayede bugünün anısı gelecek nesillerimize de ulaşabilecek” dedi.

Konuşmaların ardından ilk fidan Vali Amir Çiçek tarafından Eşi Hülya Çiçek’in adına dikildi.

 

“Devlet Kurumlarının

Kadınlara Yönelik

Sunduğu Hizmetler”

Muğla Valisi Amir Çiçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Devlet Kurumlarının Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler” konulu panele katıldı. Muğla Müzesi Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen panele Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve eşi Aysun Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan’ın eşi Dilek Özfidan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Kadın dernekleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Panel öncesi bir konuşma yapan Vali Çiçek, “15 Temmuz 2016 günü bu vatan için, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bekası için, özgürlük ve milli idare için, bağımsızlık için silahların, mermilerin, helikopterlerin, tankların önünde duran; hem kendisi bizzat katılan hem de eşini evladını bu direnişe ortak eden, bu uğurda canını ortaya koyan, Şehit olan Gazi olan kadınlarımızı bir kez daha minnetle ve şükranla yâd ediyorum” dedi ve günün anısına kadınlar için fidan dikildiğini belirtip Eşi Hülya Çiçek’e, adına diktiği fidanın sertifikasını verdi.

Bu sırada bir konuşma yapan Hülya Çiçek ise, 8 Mart Kadınlar gününde farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yapıldığını, bugünün anısına adına fidan dikilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi ve herkesi fidan dikmeye davet etti.

Açılış konuşmalarının ardından Muğla Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Burçin Baş, Muğla Mikro Kredi Şube Müdürü Şeyma Özdemir, KOSGEB KOBİ Danışmanı Fahri Dağlar, Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezinden Dr. Belgin Doğu ve Hemşire Güllü İpek, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Aysun Ayık uzmanlık alanlarıyla ilgili konuşmalar yaptılar.

Panel etkinliği, konuşmaların ardından Halk Eğitimi Merkezi Eğitmeni Hamdi Demirtaş ve ekibinin “Türk Halk Müziği ve Türkülerimizin Hikayesi” temalı müzik dinletisi ile sürdü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık