Vali Çiçek’ten yoğun Milas mesaisi

Oktay ÇAYIRLI -

Vali Çiçek’ten yoğun Milas mesaisi
  • 22 February 2017, Wednesday 7:00

Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan’ı makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi… Ziyaretin ardından Milas Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’ne geçen Vali Çiçek, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas Mengerler A.Ş. ve Mercedes Benz Türk A.Ş. işbirliği ile hayata geçirilen “EML’MİZ GELECEĞİN YILDIZI” projesi kapsamında hizmete alınan Eğitim Laboratuvarı’nın açılış törenine katılıp, daha sonra MİTSO’da iş adamlarıyla bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Kanun Hükmünde Kararname ile hayata geçirilen İstihdam Seferberliği ile ilgili bilgiler aktararak Milaslı iş adamlarından destek istedi… Vali Çiçek’in ilçemizdeki programı Boğaziçi ziyareti ile son buldu…

 

Kaymakam Arslan’a

“hayırlı olsun” ziyareti

Muğla Valisi Amir Çiçek, dün sabah saat 9.30 sıralarında ilçemize gelerek bazı ziyaretlerde bulunup, etkinlik programlarına katıldı.

İlk olarak Hükümet Konağı’na gelen Vali Çiçek’i Milas Kaymakamı Eren Arslan ve kurum amirleri karşıladı.

Hükümet Konağı’nda bulunan kurumları ziyaret ederek vatandaşlarla kısa süreli sohbet eden Vali Çiçek daha sonra ise Kaymakam Eren Arslan’ın makamına geçti.

 

Aralık ayı içerisinde ilçemizdeki görevine başlayan Kaymakam Arslan’a görevinde başarılar dileyen Vali Çiçek, Milas’ı insanların mutlu olduğu bir şehir olarak tanımlayarak, “Milas’ın bir çok değeri var. Bu değerlerden birisi de insanlarının çalışkanlığı. Biz yerel yöneticilere, kamu görevlilerine de çalışan insanlara, sivil toplum örgütlerine, iş adamlarına rehberlik etmek düşüyor. Benim sizlerden tek beklentim vatandaşa çok iyi davranmanız. Vatandaşların işlerini kolaylaştırmaya çalışın. Vatandaş valisini, kaymakamını, belediye başkanını, kurum yöneticilerini yanında görsün” dedi.

 

“EML’MİZ

GELECEĞİN YILDIZI”

Vali Çiçek, Kaymakam Arslan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas Mengerler A.Ş. ve Mercedes Benz Türk A.Ş. işbirliği ile hayata geçirilen “EML’MİZ GELECEĞİN YILDIZI” projesi kapsamında hizmete alınan Eğitim Laboratuvarı’nın açılış törenine katıldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, kamu kurum amirleri, okul yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başladı.

Törenin ilk konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın neticesinde hayata geçirilen Mercedes - Benz Laboratuvar açılışında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Projemiz kapsamında ülkemizde 33 okul bulunmaktadır. Milas’ımız projeye dahil olan tek ilçedir.  Milli Eğitim Bakanlığı ile Mercedes- Benz Türk A.Ş. arasında imzalanan “EML’MİZ GELECEĞİN YILDIZI” projesi kapsamında imzalanan protokol kapsamında Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı yenilenmiş, uygulamalı eğitimi destekleyici donanımla donatılmıştır. Projenin maliyeti yaklaşık 300 bin Euro olup, bu proje ile öğrencilerimiz Mercedes- Benz ekipmanları, eğitim aracı, güncel CBT programlarıyla eğitim alarak uluslararası düzeyde yeterlilik ve sertifika sahibi olacaklardır. Mezun öğrencilerimiz bu sertifikalandırma ile beraber ulusal ve uluslararası düzeyde staj ve iş bulma imkanı kazanacaktır. Proje kapsamında öğretmenlerimiz de belirli periyotlarla eğitimden geçirilerek bilgilerini yenilemeleri sağlanacaktır. Mercedes- Benz firmasının desteği proje sürecince sürekli olacaktır. Projenin maliyetini karşılayan Mercedes-  Benz Türk ve Milas Mengerler A.Ş.’ne okulumuza, ilçemize, ilimize böylesine bir katkı yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Hem laboratuvar

hem de kamyon

Kaymakam Arslan’ın ardından kürsüye gelen Mercedes - Benz Türk A.Ş. Eğitim Koordinatörü Raşit Uzunoğlu, Mercedes - Benz Türk’ün, yeni sosyal sorumluluk projesi “EML’miz Geleceğin Yıldızı” çerçevesinde bayileri ile birlikte 31 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yenilediğini belirterek “Proje kapsamında yenilenen Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teknoloji laboratuvarı her yıl ortalama 30 öğrencinin tam donanımlı eğitim almasına katkı sunacak. Teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılan okulumuza üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek bir adet kamyon bağışlandı. Mercedes - Benz Laboratuvarları ile eğitimin desteklenmesi ve otomotiv sanayinin servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu kalifiye teknisyenlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. ‘Her işin başı eğitim’ prensibini benimseyen Mercedes-Benz Türk, sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ile uzun yıllardır Türkiye’nin çağdaş geleceğine katkıda bulunuyor. Hem şirket içinde hem dışında eğitim ve kişisel gelişimin desteklenmesi, Mercedes-Benz Türk’ün sosyal sorumluluk felsefesinin temelini oluşturuyor” dedi.  

 

Öğrenci bilgiden

mahrum kalmasın

Son konuşmacı olarak mikrofona davet edilen Muğla Valisi Amir Çiçek ise, eğitim alanında yapılan yatırımların önemli olduğunu fakat öğretmen faktörünün her zaman en üstte yer aldığını dile getirerek, “hayata geçirilen proje ile bugün okulumuzun laboratuvarı yenilendi. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Fakat bazen ekipman yeterli olmuyor. Herşey öğrencimizi yetiştirecek öğretmenlerimizin elinde. Öyle öğretmenlerimiz var ki okullara gönderilen eğitim materyallerinin paketini açmıyor. Kırılır, bozulur diye korkuyor. Böyle düşüncelerde olmayın. Kırılsın, bozulsun. Ama öğrenci o bilgiden mahrum kalmasın. Öğrencilerimiz bu laboratuvardan ve sağlanan imkanlardan faydalanarak kendilerini geliştirmeli. Gençlerimiz zeki. Onlara gerekli imkanları sağlayarak ülkemizin gücüne güç katmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çiçek ve beraberinde bulunanlar tarafından laboratuvarın açılış kurdelesi kesildi.

 

İş adamlarıyla

bir araya geldi

Vali Çiçek, okuldaki törenden sonra MİTSO’da ilçemizdeki iş adamlarıyla bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş adamlarından destek isteyen Vali Çiçek, “istihdam seferberliği kapsamında, işvereni istihdama teşvik için yeni destek paketi açıklandı. İşverene Şubat’tan itibaren alacağı her işçi için yılsonuna kadar asgari ücretin yarısı kadar devlet desteği verilecek. Böylece bir işçinin işverene maliyeti yıl sonuna kadar 2 bin 88 liradan 1.314 liraya çekilmiş olacak. Destek ödemesi, 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren işe alınacak yeni işçiler için yapılacak ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek. İşçilerin Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsizler arasından alınması ve geriye dönük 3 ay işsiz olması gerekiyor” dedi.

 

Ben yatırımcı olsam

hemen başvururum

Sağlanan imkanların işverenler açısından da oldukça cazip olduğunu ifade eden Vali Çiçek, “Ben vali değil de yatırımcı olsam hemen başvururum. Ülkemizi seviyorsak, ekonomimizi güçlendirmek istiyorsak hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Tüm kurumlarımız bu çalışma ile ilgili sizlere tüm kolaylığı sağlayacak. Sizlerin yararına olacak her türlü çalışma için sizlerin yanındayım ben. Ekonomisi zayıf olan ülke zayıftır. Güçlü ekonomisi olan ülkenin her yerde her alanda gücü vardır. Güçlü ülke her zaman söz sahibi olur. Hedefimiz 30 bin kişinin Muğla’da istihdam edilmesi. Bu proje sonucunda 32 milyon lira işverenin kasasına girecek. Belki bu rakam dolaylı yoldan daha da fazla olacak” dedi.

 

Teşviği bekliyorduk

Vali Çiçek’in konuşmasından sonra söz alan MİTSO Başkanı Özer, toplantıya katılan sektör temsilcilileri hakkında bilgi aktararak, “bu teşvik paketinin açıklanmasını bekliyorduk. Çalışmalarımızı birkaç gün içerisinde netleştireceğiz. Turizm alanındaki birçok şirket sezonu bekliyor. Maden firmalarımızla da görüştüm. Kendileri de alımlara başladılar. İnşallah 300 ile 500 arası bir istihdam sağlanacak” dedi.

Çalışma ve İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli’nin de bilgiler aktardığı buluşma sırasında balıkçılık sektöründeki iş adamları, 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında maaş verdiklerini fakat çalışacak personel bulmakta zorlandıklarını söylediler. Eleman temini için ara eleman yetiştirilebilecek sistemin oluşması gerektiğini belirttiler.

İş adamları ile yaptığı görüşmenin ardından Vali Çiçek, Boğaziçi Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle meclisi ve mahalle muhtarı İbrahim Köksal ile biraraya geldi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık