Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vali Civelek Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

2020 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Civelek Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İŞKUR’da düzenlenen toplantıya, Vali Esengül Civelek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muğla’da iş gücüne katılım ve istihdam oranlarının Türkiye ortalamasına göre çok iyi bir konumda olduğunu belirten Vali Civelek, Muğla’daki istihdamın geliştirilmesi hususunda alınacak kararlar, yapılacak uygulamalar konusunda İl İstihdam Kurulu olarak değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti.

2019 yılında yapılan çalışmaların genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda; 6 bin 317 işveren ziyareti, 59 bin 507 iş arayan ve danışan görüşmeleri, 6 bin 866 kişiye iş arama becerileri eğitimi verildiği ifade edildi. 

1 Ocak 2019’dan itibaren 21 bin 57 kişinin özel sektörde işe yerleştiği ve İş Başı Eğitim Programı kapsamında 7 bin 653 kişinin kalıcı olarak istihdam edildiği belirtildi. İŞKUR tarafından açılan İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kursları, Girişimcilik Eğitimi, Toplum Yararına Program ve Sosyal Çalışma Programından 2019 yılında 11 bin 707 kişinin faydalandığı ifade edildi.

Toplantıda İşgücü Eğitim Planı kapsamında ihtiyaç ve talepler doğrultusunda açılması planlanan kurs ve eğitimler görüşüldü.

Yine gündem maddeleri arasında yer alan Engellilere ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Desteği kapsamında sunulmuş olan projelerin görüşülmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması teklif edilen alanların, dalların görüşülmesi hakkında kurula bilgi verilmesi ile devam eden toplantı, karşılıklı görüş ve temennilerin ardından sona erdi.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis