“Vatandaşın hukuku korunacak!”

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN

“Vatandaşın hukuku korunacak!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

İstifa etmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Mahir Ünal’ın “İnce, CHP’nin doğal lideridir” sözlerine sert tepki verdi. Kılıçdaroğlu, AKP’nin TBMM’nde çoğunluğu kaybetmesinin de başarı olduğunu belirterek, “Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle …

“AK Parti’ye 7 puan kaybettirmek, sıradan bir başarı değildir”

Değerli basın mensupları Türkiye’nin yoğun gündemi içinde beraberiz.Tüm muhabir arkadaşlara teşekkür ediyorum.Onlar da sesimizi ve görüntümüzü taşıdılar.Oy kullanan tüm vatandaşlara, demokrasiye sahip çıktıları için teşekkür ediyorum.Demokrasi adına binlerce gönüllü görev yaptı.Hiçbir beklentisi olmaksızın sadece demokrasi beklentisi olduğu için yola çıkan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Asıl teşekkürü kendi örgütlerimize yapıyorum.Baskıya, tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptılar. Tüm baskılara, şantajlara rağmen dedim. OHAL vardı, bıçaklanan arkadaşlarımız vardı; bunlar yılmadan görevlerini yaptılar.Devletin tüm imkanları kullanılıyordu karşı tarafta.Medyanın yüzde 95’i iktidarın kontrolündeydi.İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Adalet Bakanı görevlerini korudu, hiçbiri istifa etmedi. Ne yaptılar: Toplumun üstündeki ölü toprağını kaldırdılar. Sonuç şu; AK Parti’ye 7 puan kaybettirdiler.Sıradan bir başarı değildir. O nedenle ben bu arkadaşlarıma teşekkür etmeyeceğim de kime teşekkür edeceğim. Güçlü ve aydınlık bir Türkiye’nin kapısını araladılar.Sadece bunu mu yaptılar? Hayır. Bu sonuçla aynı zamanda parlamentoda iktidar partisinin çoğunluğu kaybetmesini sağladılar.Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir.

 

‘BU SONUCU KOLAY ELDE ETMEDİK’

Özetle, duvarın bir kısmını yıktık.Aynı azim ve kararlılıkla duvarın kalan kısmını da yıkacağız.Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir.Kazanan da demokrasidir.Sandığa gidip demokrasiyi savunan milyonlardır.Bu sonucu kolay elde etmedik.Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi herkesin bilmesi lazım.Daha seçime girmeden iktidar partisinin kumpas kurmaya çalıştığını öğrendik.Bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek için ellerinden geleni yaptılar.Cumhuriyet tarihinde bir ilktir, rakibimiz bir siyasi partinin seçime girmesi için çalıştık. Anadolu’yu barıştırdık. ‘Millet İttifakı’nı kurduk. Eski kavgaları bir yana bırakıp güzel geleceğe bakma hedefini ortaya koyduk.

Her türlü baskı, şantaj ve tehdide rağmen sandık güvenliğini sağlamak boynumuzun borcu oldu.Her ‘oy’un üzerinde titredik ve demokrasimize sahip çıktık.Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliğinden söz edilmez.İktidar liyakat sistemini sonlandırdığı için bu konuya ayrı bir önem verdik ve güzel sonuçlar elde ettik.

Orta Anadolu’da CHP’nin sesi daha gür çıkacak.Uzun yıllar vekil çıkaramadığımız yerlerden vekil çıkardık.Sahada vatandaşın sorunlarına nasıl sahip çıkılır, parlamentoda vatandaşın sorunları nasıl dile getirilir hepsini görecekler.Yüzde 10 seçim barajını yok ettik.Darbe hukukunun bir bölümü bu seçimde yıkıldı.Eskiden iktidarın istediği iki partili bir parlamentoydu.Şimdi bütün görüşleri parlamentoya taşıdık.Bu bizim demokrasiye olan bağlılığımızı gösterir.Biz bu konuda da barajları yerle bir ettik.

 

‘VATANDAŞIN HUKUKU KORUNACAK’

Dün arkadaşlarıma şu talimatları verdim; her vekil, her il, her ilçe başkanı milletin hukukunu sonuna kadar koruyacak. Saray’ın çıkardıkları sonuna kadar irdelenecek. Vatandaşın hukuku korunacak.Gazi Meclisimizi koruyacağız.Kısa sürede de iç tüzük, Meclis’e geldiğinde Gazi Meclisi’nin hakkını, hukukunu koruyacağız.Ekonomide yangın var, önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değil.Pek çok bilgiyi kamuoyundan gizleyeceklerdir.CHP’nin görevi, tüm bilgileri kamuoyuyla paylaşmak olacaktır.

 

SORULAR ve CEVAPLAR

-Sonuca hile karıştı mı? Erdoğan’ı tebrik edecek misiniz?

“Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez, nesini tebrik edeceğim. Bir partinin genel başkanı olarak mahkemelere hakim atıyor onu mu tebrik edeceğiz.Bir diktatörün nesini kutlayacağız.

Seçim sonuçlarında her şey olabilir.Bütün sandıkların güvenliğini sağlamak için örgütler, partiler ve gönüllüler ordusuyla çalıştık. Sandıkta değil, demokraside hile var.”

-Mahir Ünal’ın ‘CHP’nin yeni başkanı Muharrem İnce’dir’ sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Mahir Bey kendi partisinde darbe yapıldığında neredeydi acaba. Biz hiçbir zaman dış telkinlerle ya da birilerinin telkinleriyle politikamızı oluşturmayız.Biz birilerinin talimatıyla el kaldırıp indiren bir parti de değiliz.Sayın Ünal önce kendi partisine baksın.Tek adama teslim olan bir parti değiliz. Mahir Ünal partisinin tek adama teslim edildiğini kendisi daha iyi bilen biridir.”

-Konuşmanızda İnce’nin başarısını değerlendirmediniz, başarısını nasıl buluyorsunuz? Partinizden CHP’yi başarısız bulan ve olağanüstü kurultaya gidilmesini savunanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

“Muharrem Bey’in partiden fazla oy almasını başından beri savunduk. Dolayısıyla biz Muharrem Bey’in tüm çalışmalarına katkı verdik.Asla hiçbir eleştiri de yapmadık. CHP’den fazla oy alması kadar doğal bir şey de yok. Kendisinin ifadesiyle, beklentinin altında kaldı.9 ay sonra yerel seçimler var, çok daha güçlü sonuçlar elde edeceğiz. Şu anda 3 konuda talimat verdim.Koltuk sevdası olanların bu partide işi yoktur.Bu partiye gelecek kişilerin hepsinin ortak özlemi olması lazım.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık