Vatandaşlar bir yandan araç bekleyip, diğer yandan öğrenecekler “DURAKTA MATEMATİK” PROJESİ BAŞLADI..

​​​​​​​Matematik sevgisi aşılamayı, zor bir ders olarak algılanan matematiğe başka bir pencereden bakmayı, yediden yetmişe herkesin eğlenerek matematik öğrenmesini  amaçlayan “Durakta Matematik “ projesinin Milas ayağı, 28 Ağustos  Çarşamba günü, çarşı Migros önünde başlatıldı.

Vatandaşlar bir yandan araç bekleyip, diğer yandan öğrenecekler  “DURAKTA MATEMATİK” PROJESİ BAŞLADI..

Çarşıdaki minibüs durağında Milas Kaymakamı Eren Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Cumhuriyet Savcısı Müstakim Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Milli Eğitim AR-GE ve proje sorumlusu Ali Rıza Kozak, projeden sorumlu 23 Nisan Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ayşe Aktaş ve Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu Matematik Öğretmeni Özgü Ülgüdür Özkeser, 23 Nisan Ortaokul Müdürü Vahit Karataş ve minik öğrenciler, hazırlanan afişleri birlikte durağa astılar. Kaymakam Aslan, Proje hakkında kısa bilgi aldıktan sonra, hep birlikte anı fotoğrafı çekildiler.

Yıl sonuna kadar Milas’ta okul yakınındaki ve işlek duraklarda (MİLAS Anadolu Lisesi karşısı, Üçgen Park, Çocuk Kütüphanesi yakını, Akut binası önü) sürecek olan proje kapsamında, karikatürler ve eğlenceli çizimler içeren afişlerle, zorunlu olarak durakta zaman geçiren herkesin, matematiğe ilgisini çekmek amaçlanıyor. Proje sorumlusu eğitimcilere göre; böylece çocuklar telefon ve tabletleriyle oynamak yerine, zamanlarını daha verimli kullanmaya yönelecekler.    

Türkiye genelinde 81 ilde ve birçok ilçede 105 öğretmen ile yürütülen projenin dünya çapında ses getirmesi hedefleniyor.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık