VE AŞI MİLAS’TA..

Sağlık çalışanları aşı olmaya başladı

VE AŞI MİLAS’TA..

Covid-19 virüsüne karşı aşılama çalışmaları kapsamında Özel İzan Sağlık Hastanesi’ne ulaşan ilk etap Sinovac aşısı ile sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı.

Çin'den gelen CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığı'na ait özel tasarlanmış iklimlendirme özellikli 'Aşı Nakil Aracı'yla hastanelere ve sağlık kuruluşlarına dağıtıldı. Aşılar Milas'taki sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Özel İzan Sağlık Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Z. İbrahim Özman, Başhekim Yardımcıları Op. Dr. İbrahim Çoban ve Op. Dr. Cenk Ergüden’in aşı olmalarının ardından tüm personelin aşılanmasıyla devam edilecek. Başhekim Z. İbrahim Özman, aşı olmasının
ardından; “Rahmetli babamın bir Girit atasözü vardı, ‘bugünün yumurtası yarının tavuğundan iyidir’ derdi. Bugünün Sinovac’ı, yarının m-RNA aşısından iyidir diyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Özel İzan Sağlık Hastanesi’nin sosyal paylaşım sitesinde yapılan açıklamada; “Önümüzdeki günlerde duyurulacak şekilde aşı sırası gelenlere randevu almak kaydıyla sağlık kurumlarında aşılama yapılacak. Covid-19 pandemisiyle başa çıkmak için tüm dünyada en etkili uygulama olan aşıya hızla ulaşmamızda büyük rol oynayan İl Sağlık Müdürlüğü ile Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bölge halkımızın da Covid-19’a karşı elimize geçen en etkili kozu, aşılama programına en geniş katılımla kullanacağına inanıyoruz” denildi.

İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova da, ilk aşıların Milas’a geldiğini ve hastanelerle Aile Sağlığı Merkezleri’ne dağıtımının yapıldığını belirterek, “Şu anda ilk aşılarımız sağlık personelinin aşılanması için geldi. Özel ve kamu hastaneleri ile Aile Sağlığı Merkezlerine ulaştırıldı. İlk etapta tüm sağlık çalışanları ile yardımcı personele, özel çalışan doktor ve sağlık personeli dahil olmak üzere aşılama başladı. 10 gün kadar sağlık personelinin aşılanması yapılacak. Daha sonra gelecek olan aşılarla da, yine belirtilecek öncelik sırasına göre, vatandaşların aşılanmasına geçilecek ve nasıl bir yöntem uygulanacağı da o aşamada belli olacak” dedi. Sorumuz üzerine, şu anda aşı için randevu uygulamasının başlamadığını, bunun önümüzdeki günlerde belli olacağını ve vatandaşlara duyurulacağını söyledi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık