Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Vekilden kamu yöneticilerine sitem…

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Milletvekili seçilen Suat Özcan, dün sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yerel seçimler ve özellikle iktidarın tarım politikasına yönelik açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özcan, geçtiğimiz günlerde 10’ncusu düzenlenen Milas Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın resmi açılış tarihinin ertelenmesini de eleştirdi.

Vekilden kamu yöneticilerine sitem…

Kıbrıs Pastanesi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Muğla Milletvekili Suat Özcan, bugüne kadar hem ilçe ve il genelinde, hem de Türkiye genelindeki seçim çalışmaları sırasında önemli bir tatsızlığın yaşanmadığını belirterek açıklamasına başladı ve şöyle devam etti:

“Umarım bundan sonra da toplumda huzursuzluk yaratacak, insanlar arasında ayrımcılığa meydan verecek olumsuzluklara fırsat verilmeden seçimler tamamlanır. Çünkü gerçekten birlik ve beraberliğe, toplumsal huzura en fazla ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar, insan hayatını her alanda etkileyen bir konuma gelmiştir. Bugün insanların en önemli derdi, geçim sıkıntısını nasıl aşacağını düşünmek ve çare aramak iken, her geçen gün artan işsizlik, bu tabloyu daha da karamsar bir hale getiriyor.

Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri olarak kendi bölgelerimize dağıldık ve adaylarımızla birlikte vatandaşımıza ulaşıyor, belediyecilik anlayışımızı onlara aktarmak suretiyle desteklerini istiyoruz. Şu ana kadar gördüğümüz tablo da bizlere, 31 Mart için gerçek anlamda büyük bir umut veriyor.”

“Biz üzerimize düşeni yapıyoruz”

“İlçemiz açısından en önemli problemin başında trafik sorununun geldiğini artık hepimiz biliyoruz. Hem kent içi trafiği, hem de ilçeyi çevreleyen şehirlerarası yollar planlanırken, ne yazık ki en azından 25-30 yıl sonrası planlanmamış, doğal olarak da bugün ihtiyaca cevap veremiyor.

Geçmişte biz bunları dile getirdik ancak sözlerimizi dikkate alan bir iktidar mensupları olmadığından ne yazık ki trafik canavarı bugün karayollarımızda kol geziyor. Örneğin bir Baharlı Kavşağı, Boğaziçi Kavşağı ışıklandırması ve daha birçok nokta ile ilgili görüşlerimizi dile getirdik. Biz, üzerimize düşeni yaptık ancak bu görüşlerin ne kadar dikkate alındığı tartışılır.

Bugün Boğaziçi Kavşağı’nda ışıklandırma çalışması yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta kimin yaptığının hiçbir önemi yoktur. Önemli olan vatandaşımızın bunu kullanıyor olmasıdır. Keza Koru Mahallesi trafik ışıklarının da yapılmasıyla, orda meydana gelen trafik kazası sayısında azalma olmuştur.

Özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Milas-Bodrum karayolu, geçmişte planlanırken iki şerit değil, belki de 3-4 şeritli yapılmalıydı. Biliyorsunuz rampa olan bölümlerde araçlar için 3 veya 4 şerit yapılıyor ve trafik sıkışması önleniyor. Belki bu yolda çok uzun rampa yok ancak yoğun olarak kullanılan bir karayolu olması nedeniyle şerit sayısının fazla olmasında yarar var.”

“Bu sorun ortak akıl ile çözülür”

Kısa bir süre sonra hizmete açılması beklenen yeni Milas Devlet Hastanesi yolunun yapılmasıyla ilgili tartışmalara da farklı bir açıdan yaklaşan Milletvekili Özcan; “Bu yol ile ilgili yapılan tartışmaları doğru bulmuyorum. ‘Ben değil, sen yapacaksın’ demek yerine bir an önce yetkililer bir araya gelmeli ve en kısa sürede, en akılcı çözümü üreterek sorunu ortadan kaldırmalıdırlar. ‘Biz gerekli yazışmaları yaptık, cevap bekliyoruz’ gibi açıklamalar, topu başkasına atmaktan öteye gitmeyen bir harekettir.

Burada asıl sorumlu Büyükşehir Belediyesi ise Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri bir araya gelmeli, ilçe belediyesinin de görüşlerini alarak, yol sorununu çözmelidir.

Çünkü o yolu her gün yüzlerce araç kullanacak. O bölgede biliyorsunuz birçok okulun bir arada olduğu kampus var. Binlerce öğrenciyi oraya taşıyacak araçlar da o yolu kullanacaklar. Dolayısıyla bir an önce ilgililer bir araya gelerek, ortak akıl ile bu sorunu çözmeliler. Yoksa ‘Gerekirse yıkar geçeriz!’ ‘Belediye yapmazsa biz yaparız’ gibi söylemler, inandırıcı olmaktan öte seçim öncesi siyasi söylem olarak kalır.”

“Yüzde 24’lük azalma, yanlış tarım politikasının bir sonucudur”

Kendi bölgemiz başta olmak üzere Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunun bir kez daha altını çizen Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Ancak 17 yıldır tek başına ülkeyi yöneten siyasal iktidarın uyguladığı yanlış politika, ülkede tarımı bitme noktasına getirmiştir. Bugün artık Türkiye, bırakın başka tarım ürününü soğan-patates ithal eden bir ülke haline gelmiştir. Neden? Bu ülkede soğan, patates veya başka ürünün yetişeceği uygun tarım alanı mı yok? İklim şartları mı yetersiz? Düne kadar tüm bunlar vardı, bugün ne oldu?

Aslında bu soruları soruyoruz, dönüp cevabı kendimiz veriyoruz. Çünkü iktidar çiftçiye, üreticiye en fazla desteğin kendi dönemlerinde verildiğini söylüyor ama unuttukları bir şey var. Siz işin başında yapacağınız desteği, sonunda yaparsanız, vereceğiniz destek çiftçinin bankadan aldığı kredinin faizine bile yetmez. Girdi maliyetleri zaten almış başını gitmiş! Mazot, gübre, zirai ilaç, tohum vb. girdi maliyetinin çiftçiye, üreticiye getirdiği yük, sattığı ürün ile karşılanamıyorsa elbette o çiftçi ekip-biçmekten vazgeçer.

Dolayısıyla son 17 yılda uygulanan yanlış tarım politikası yüzünden her geçen gün ekilen tarım alanı azalmış, tarım sektöründen geçimini sağlayan insan sayısı da hızla azalarak, başka sektörlere veya işsizler ordusuna katılmıştır. Resmi verilere göre bugün ülkemizde yüzde 24 oranında tarımsal faaliyetlerde bir azalma var. Bunun sebebi ne muhalefet partileridir, ne de başka ülkeler… Bunun sebebi ülkeyi yönetenlerin yanlış uygulamalarıdır.”

“Kendi sattıklarını görmüyorlar, ya da görmezden geliyorlar”

Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin gelirlerinde çok önemli azalmaların olduğunu belirten Milletvekili Özcan; “Özellikle Milas gibi, bağlı mahalle sayısı fazla olan belediyeler, doğal olarak ya borçlanacak, ya da mal satışı yapacak. Başka türlü kaynak yaratma imkânları yok. Bu noktada Milas Belediye Başkanını zeytinlik arazileri satmakla suçlayanlar, neden bugüne kadar ülkede satılmadık bir şey bırakmayanlara bir şey demiyor? Neden onlardan hesap sormuyor? Madem özelleştirmeye bu kadar karşılar, o halde 17 yıldır kendilerinin yaptığı nedir?

Eğer kendileri seçilirse, hizmet noktasında eksik kaldıkları yerde devletin bütçesini mi kullanacaklar? Bütün projelerini devlet imkânlarıyla mı yapacaklar? Böyle bir dünya yok! Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Devlet, tüm vatandaşlarına ve onların yaşadığı yerlere eşit davranmak zorundadır. Türkiye’nin tek derdi Milas değil ki…”

“Ofisler, birlik ve kooperatifler desteklenmeli”

Kısa bir süre önce Muğla’nın tek Toprak Mahsulleri Ofisi konumundaki ilçemizdeki ofisin satış ilanının çıktığı ancak sonradan vazgeçildiğinin sorulması üzerine Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Elbette satılması doğru değil. Milas Toprak Mahsulleri Ofisi, geçmişten günümüze çok önemli bir ihtiyaca cevap vermiş, çiftçinin ürününü satabileceği, vatandaşın da ucuz ve kaliteli ürün satın alabileceği bir yerdir. Böyle bir kuruluşun özelleştirilmesi doğru değildir. Tam aksine, bu tür ofislerin, birlik ve kooperatiflerin sayısı arttırılmalı, desteklenmelidir.”

“Fuar, Tüm Milaslılarındır”

Muğla Milletvekili Suat Özcan, geçtiğimiz günlerde 10’ncu kez düzenlenen Milas Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın resmi açılışının, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin gelişi nedeniyle bir sonraki güne ertelenmesinin doğru olmadığını söyledi. Milletvekili Özcan; “Aylar öncesinden bizlere ulaşan davetiyede açılışın, 7 Mart olduğu bildirildi. Doğal olarak biz de ayın 7’sinde geldik. Fuarı gezdik ve katılımcılara ‘hayırlı olsun’ dedik. Resmi açılış töreninin ise Bakan Bey’in gelecek olması nedeniyle bir gün sonraya ertelendiğini öğrendik. Elbette Sayın Bakan’ın Milas’a gelmesi hepimizi mutlu eder. Aramızda olması, fuara gelip katılımcı firma ve ziyaretçilerle görüşmesinden hepimiz mutluluk duyarız ancak 10 yıldır açılan, hem de uluslararası bir statüye kavuşmuş olan bir fuarın, seçim çalışmaları için ilçemize gelecek olan bir Bakan yüzünden açılışının ertelenmesi, en azından ilçemiz adına yakışıksız olmuştur. Hele bu noktada en fazla emeğe sahip olan bir belediye başkanının görmezden gelinmesi, o başkana oy veren Milas halkına yapılan bir saygısızlıktır. Hani milli irade nerede kaldı?

Oysa bu fuar ilçemizde; kaymakam, belediye başkanı ve tüm oda başkanlarının, birlik ve kooperatiflerin ortak akıl ile ortaya çıkmıştır. Bir siyasi malzeme, ya da siyasi propaganda malzemesi yapılacak bir organizasyon değildir.

Öte yandan üzülerek bir noktayı da belirtmem gerekiyor. Bazı resmi kurum yöneticileri, sanki iktidarın yereldeki temsilcileriymiş gibi davranıyorlar. Herkesin bir siyasi görüşü olabilir ve buna da saygı gösterilmelidir. Ancak vatandaşa hizmet için o makamlarda bulunan bir kamu görevlisinin, bir siyasi parti temsilcisi gibi davranması, tüm vatandaşlara eşit hizmet anlayışına aykırı ve engeldir.

Aslında bu noktada sitemim sadece kurum temsilcilerine değil, aynı zamanda siyasi partilerin ilçemizdeki temsilcilerinedir. Onların da bu noktada daha dikkatli davranması gerekir” diyerek, fuarın resmi açılışının ertelenmesi üzerinden bazı resmi kurum temsilcilerine de sitemini iletti.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis