“Velilerimizi Ziyaret Ediyorum, Öğrencilerimi Kazanıyorum”

Oktay ÇAYIRLI -

“Velilerimizi Ziyaret Ediyorum, Öğrencilerimi Kazanıyorum”
  • 22 February 2017, Wednesday 16:31

Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu Müdürlüğü’nce, öğrencilerin eğitim öğretim başarısının artırılması amacıyla hazırlanan “Velilerimizi Ziyaret Ediyorum Öğrencilerimi Kazanıyorum” projesi Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın aile ziyaretleriyle başlatıldı…

Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu’nda Öğretmen olarak görev yapan Sedat Değer’in hazırlamış olduğu, Okul Yönetimi ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Velilerimizi Ziyaret Ediyorum Öğrencilerimi Kazanıyorum” projesi kapsamında aile ziyaretlerine başlandı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, proje kapsamında ilk ziyaretlerini Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu’nda öğrenim gören ve Ekinambarı Mahallesinde ikamet eden 8. sınıf öğrencisi Osman Furkan Küçük ve ailesine gerçekleştirdi.

Eğitim öğretimde veli ayağını güçlendirerek öğrencilerin eğitim başarısının arttırılmasının amaçlandığı proje doğrultusunda yapılan ziyarette öğrenciler ve aileleri ile tanışıldı.

 

Eğitim ailede başlar

Projenin içeriği hakkında bilgi vererek ‘eğitimin ailede başladığı’na dikkat çeken Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Eğitim ailede başlar. Öğrencilerin ilk öğretmenleri anne ve babaları, yani ailesidir. Okul çağlarında da ailenin eğitim öğretim faaliyetlerine etkisi artarak devam eder. Ailenin çocuğunun eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgilenmesi, iç içe olması, destek olması öğrencinin eğitimdeki başarısını olumlu yönde etkiler. Muhakkak ki okulun başarısının artırılması öğrenciyi daha iyi tanımaktan geçer. Öğrencinin ailesi ile yapılan etkileşim ise öğrenciyi tanımaya olumlu katkı sunmakta. Eğitimde başarının, aile, öğrenci, öğretmen etkileşiminin fazla olması durumunda daha fazla yakalandığı da görülmekte. Gerek ailelerin ilgisizliği ile eğitime bakış açısındaki olumsuzluklar, gerek velilerin gün yoğunluğundan dolayı bu etkileşim en az seviyeye düşebilmekte” dedi.

 

Öğrencilerin okula olan

ilgilerini artırmak

2016 – 2017 eğitim öğretim yılı sonuna kadar uygulanacak projenin öncelikli hedefinin, öğrencilerin eğitim başarısını artırmak ve gelişim dönemlerinde onlara yardımcı olmak olduğunu belirten Bal, “Çeşitli sebeplerden dolayı devamlı okula gelmeyen veya devamsızlık yapan öğrencilerin alt nedenlerini aile ortamında tespit etmek ve çözümüne dönük verilere ulaşmak, öğrenci devamsızlıklarını en aza indirmek, eğitim öğretimde veli ayağını daha çok okul ile iç içe olmasını sağlamak, yardım almaya muhtaç duyan öğrencileri tespit etmek, öğrenci velilerin okula ve eğitime bakış açılarını tespit etmek ve varsa olumsuz bakış açılarını en aza indirgemek, eğitimin tüm paydaşlarının etkileşimini artırmak, öğrencilerin okula olan ilgilerini artırmak, okuldaki olumsuz davranışları en aza indirgemek, eğitimin en üst düzey yetkililerinin de eğitimin ana unsuru olan öğrencileri ve aileleri yerinde görerek eğitimin olası sorun ve eksikliklerini birebir yerinde tespit edebilmelerini sağlamak, projenin amaçları arasında yer alıyor” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık