Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Yağlı direkten bayrağı kapmak için yarıştılar

​​​​​​​Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Pazar günü Güllük’te yapılan etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu. Gelenek haline gelen etkinlikler kapsamında yüzme yarışları, tekne yarışları, denizden tabak çıkarma yarışları gerçekleştirildi. Yağlı direkten bayrak kapma yarışı ise her zaman olduğu gibi yine en heyecanlı kısmı oluşturdu.

Yağlı direkten bayrağı kapmak için yarıştılar

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Cuma günü yapılan resmi tören ile kutlanmaya başlanmıştı. Güllük’te Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, daha sonra Türk Deniz Şehitleri anısına  denize çelenk sunumu ile devam etti. Ninno İbram isimli tekne ile denize açılan protokol üyeleri denize çelenk bırakırken, Güllük’te bulunan çok sayıda balıkçı teknesi de çelenk sunumuna eşlik ederek renkli görüntüler oluşturdu.

Pazar günü ise, bayramın geleneksel etkinlikleri gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın izlediği etkinliklerde ilk olarak yüzme yarışmaları gerçekleştirildi. 18 Yaş altı 100 metre serbest yüzme, 18 Yaş üstü 100 metre serbest yüzme, 18 Yaş altı 50 metre serbest yüzme kategorilerine katılan gençlerden dereceye girenler ödüllerini aldı.

Daha sonra ise;  9-13 HP Balıkçı Teknesi Yarışları, 28-32 HP Balıkçı Teknesi Yarışları, 56-100 HP Balıkçı Teknesi Yarışları, 100 HP üzeri Balıkçı Teknesi Yarışları gerçekleştirildi. Etkinliklerin en çok merak edileni olan denizden tabak çıkarma yarışması ve yağlı direkten bayrak alma yarışması ise; heyecanlı anlara sahne oldu. Yağlı direkten bayrak alma yarışmasını Güllük’te yaşayan Ali Dıngıl kazandı. Dıngıl’a ödülünü ve yakaladığı bayrağı AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir takdim etti.

Etkinliğe katılan bir tekneye asılan pankartla, 2013 yılında yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden 7 Güllüklü anıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, bugün akşam gerçekleşecek Sakiler konseri ile devam edecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis