Yangın Türkevleri, Akçakaya ve Fesleğen’de devam ediyor..

Nihayetler uçaklar geldi, ama sabah saatlerinde çalıştı Türkevleri’nde kısmen kontrol altına alınan yangın Akçakaya ve Fesleğen üzerinden Türkevleri’ne döndü ve Kemerköy santraline ulaştı.. Başkan Tokat, uçakların gelmesi yönünde çağrılarda bulundu..

Yangın Türkevleri, Akçakaya ve Fesleğen’de devam ediyor..
  • 04 August 2021, Wednesday 17:25

​​​​​​​Beyciler, Mazı, Gökbel, Çökertme, Bozalan, Fesleğen ve Türkevleri’ni yakan orman yangını, Kemerköy Termik Santrali’ni tehdit etmeye başlamıştı. Ve yangın Türkevleri’ndeki bazı evlere ulaştıktan sonra, dün sabah itibariyle, nihayet dört gündür gelmeyen yangın söndürme uçakları geldi. 2 uçak ve 3 helikopterle yangın söndürme çalışmaları ile, bu bölgede yangın kısmen kontrol altına alındı. Ancak Akçakaya ve Fesleğen bölgesinde de yangının kontrol altına alınması çalışması sürüyordu. Öğleden sonra, Akçakaya ve Fesleğen’de süren yangın, rüzgarın etkisiyle tekrar Türkevleri bölgesine doğru hızla indi ve Kemerköy Termik Santrali’ne ulaştı. Olay yerine gelen Belediye Başkanı Muhammet Tokat, uçakların mutlaka yeniden gelmesi gerektiğini, Akçakaya ve Fesleğen yangınının kontrol altına alınmadan yangının bitmeyeceğini belirtti. Santralde pek çok önlem alındığını da belirten Başkan Tokat, ancak yangının santrale dayandığını, mutlaka uçakların gelmesi gerektiğini belirtti.

31 Temmuz 2021 Cumartesi günü Beyciler Mahallesi ormanlık alanında başlayan yangın kısa sürede büyüyerek mahallenin etrafını sardı. Rüzgarın şiddetinin artmasıyla birlikte hızla büyüyen alevler Bodrum’a bağlı Mazı Mahallesi ve Gökpınar Mahallesi’ne doğru devam etti. Burada devam eden yangın Milas’a bağlı Gökbel Mahallesi’ne doğru ilerledi. Vatandaşlar bölgeden tahliye edilirken, Gökbel Mahallesi alevlere teslim oldu. Rüzgarın Pazar sabahı şiddetini arttırmasıyla birlikte Gökbel Mahallesi’nden devam eden yangın Milas’a bağlı Çökertme Mahallesi’ne ulaştı ve Bozalan’ı alevler kapladı. Yangının bölgeye ulaşmasıyla birlikte Çökertme Mahallesi de tahliye edildi. Türkevleri, Akçakale ve Fesleğen’de etkisini arttıran yangına sabah saatlerinde uçak desteği geldi.

Ören bölgesine gelen 2 uçak, 3 helikopter ile yangına müdahale edildiği ve Türkevleri’nde yangının kısmen kontrol altına alındığı, iki üç evin yanması dışında bir kayıp olmadığı bildirilirken, öğleden sonra Akçakale-Fesleğen hattındaki orman yangını tekrar aşağı doğru inmeye başladı. Türkevleri’ndeki vatandaşlar ve hayvanları tahliye edilirken, yangının hızla Kemerköy Termik Santrali’ne doğru ilerlediği görüldü. Santral, yangının yoğun dumanları altında kaldı. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yetkililere tekrar uçak gönderilmesi çağrısı yaptı. Başkan Tokat, Akçakale-Fesleğen hattındaki orman yangını kontrol altına alınmadan bölgede tehlikenin geçmeyeceğini, aksine, başka yerlere de sıçrama tehlikesi taşıdığının altını çizdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık