Yangınlar bayram dinlemedi!

ÖNDER Haber / A .Kemal KAŞKAR -

Yangınlar bayram dinlemedi!

Sıcaklarla birlikte yangınlar da başladı … Üç günlük bayram tatilinde de ilçemizde iki yangın yaşandı. Bu yangınların ilki, arife günü Maya Tatil Köyü civarında makilik alanda ve ikincisi ise bayramın ikinci günü Kafaca mahallesinde bir tarım arazisinde çıktı.

 

Boğaziçi mahallesinde …

İlçemiz Boğaziçi mahallesinde, tatil sitelerine yakın bölgede yangın çıktı… Yangının sitelere sıçramaması için ekipler yoğun çaba sarf ederken, alevlere 1 helikopter de havadan müdahale etti…

Boğaziçi Mahallesi Maya mevkiinde tatil sitelerine yakın bir makilik alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden site sakinlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleriyle olay mahalline Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 3 itfaiye aracı, Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 5 arazöz, 1 müdahale aracı, 1 tanker, 3 teknik eleman, 2 orman muhafaza memuru ve 30 yangın söndürme işçisi sevk edildi.

Olay yerine hızla ulaşan ekipler, havanın rüzgarlı olması nedeniyle hızla büyüyen yangının sitelere ulaşmaması için yoğun çaba sarf ederken, alevlere 1 helikopter de havadan müdahale etti.

Havadan ve karadan ekiplerin müdahale ettiği yangın, yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alınarak bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

Yaklaşık 2 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü yangının, bölgede temizlik amaçlı yakılan ateşten kaynaklandığı tahmin edilirken, güvenlik güçleri olayla ilgili inceleme başlattı.

 

Kafaca mahallesinde …

İlçemizde ziraat alanında başlayan yangın, kısa sürede makilik ve ormanlık alana sıçradı… Yangın 2 saat boyunca havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alınabildi…

İlçemize bağlı Kafaca mahallesi sınırları içindeki bir tarımsal alanda yangın çıktı. Tarım alanında başlayıp makilik ve ormanlık alana sıçrayan yangına 1 helikopter ve 1 uçak havadan, 4 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ile 30 işçi de karadan müdahale etti.

Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yaklaşık iki saat sonra kontrol altına alınabildi. İlk belirlemelere göre yangında 2 hektar alan zarar gördü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık